Subscribe Now
Trending News

Turnir LABINSKA REPUBLIKA

Labinska škola rukometa svake godine organizira jednodnevni turnir povodom obilježavanja obljetnice Labinske republike kako bi se na sportski način prisjetili prošlosti rudarenja koja je uvelike obilježila naš grad i okolicu grada Labina.

Oružana pobuna rudara Labinštine iz 1921. godine, poznata pod imenom „Labinska republika“, bila je prva organizirana antifašistička pobuna na svijetu i prvi socijalistički eksperiment radničkog samoupravljanja na Mediteranu. Rudari su, nakon objave štrajka, zauzeli rudnik te organizirali samoupravu, nastavivši proizvodnju i prodaju ugljena za sebe, a branili su se oružjem.

„Labinska republika“ trajala je 37 dana, a u njoj sudjelovali rudari različitih etničkih skupina: Hrvati, Talijani, Slovenci, Česi, Slovaci, Mađari, Poljaci. Radnička solidarnost nije poznavala nacionalno podrijetlo. Oko 2000 rudara štrajk je pretvorilo u politički prosvjed pod geslom Kova je naša (Rudnik je naš).

TERMIN

KATEGORIJA U13

dječaci 2010. godište i mlađi

16. ožujak 2024.

KATEGORIJA U13

djevojčice 2010. godište i mlađe

23. ožujak 2024.

KOTIZACIJA

Kotizacija po ekipi iznosi 100,00 € i ona obuhvaća sljedeće:

  • troškove turnira,
  • nagrade turnira,
  • poklon turnira.

Uplatu kotizacije potrebno je izvršiti prije početka turnira na račun
IBAN: HR7124020061100129876 
uz poziv na broj (OIB KLUBA)-2024

opis plaćanja “Labinska republika – ime vašeg kluba”.

RASPORED TURNIRA

Kategorija U13 / djevojčice 2010. godište i mlađe

PROPOZICIJE

  • Utakmice se igraju 2 puta po 10 minuta.
  • Isključenje igrača traje 1 minutu.
  • Treneri na utakmici imaju pravo na 1 time-out u trajanju 30 sekundi.
  • Sva ostala pravila na turniru jednaka su onima HRS-a.

Turnir se odigrava u dvije faze. Prva faza su utakmice po skupinama, nakon čega slijedi knock-out faza za finalni plasman.

LOKACIJA

Turnir Labinska republika održava se u Labinu u Sportskom centru Franko Mileta.  

Sportski centar Franko Mileta izgrađen je 2017. godine i sastoji se od dvije velike dvorane u kojima je moguće odigravanje službenih rukometnih, malonogometnih, košarkaških ili odbojkaških utakmica svih kategorija. Kapacitet gledalište je 200 gledatelja (manja dvorana) i 900 gledatelja (veća dvorana). Sportski centar ima 6 svlačionica koje zadovoljavaju potrebe svih profesionalnih ekipa.

Uz dvije velike sportske dvorane u sportskom centru imamo i malu dvoranu namijenjena različitim aktivnostima: plesu, aerobiku, stolnom tenisu, judu i ostalim programima. U sportskom centru nalazi se i suvremena teretana koja zadovoljava potrebe sportaša svih razina – od rekreativaca do profesionalaca, sportska ambulanta sa fizikalnom terapijom te lijepo uređeni kafić s terasama.

SMJEŠTAJ

Grad Labin, koji se smjestio na brežuljku svega tri kilometara od mora, te turističko naselje Rabac odavno su prepoznati kao turistički biser istočne obale Istre što je uvelike utjecalo na razvoj turizma u našim krajevima pa tako i na široku ponudu smještaja.

Uz to Labin je gradić bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa te jedinstvenog spoja prirodnih ljepota za aktivni odmor uz veličanstvene gastronomske simfonije koje pružaju brojni lokalni restorani i konobe.

Ukoliko se odlučite na smještaj sigurni smo da ćete imati vremena na najbolji mogući način upoznati naš grad. Više informacija vezano uz smještaj i ostalu ponudu možete pronaći na stranicama Turističke zajednice Grada Labina klikom ovdje.

Kakva god vaša odluka bila, svakako pogledajte ovaj prekrasan video uradak koji će vam ukratko dočarati ponudu našeg grada.

1

P R I J A V N I C A

turnir

LABINSKA REPUBLIKA

PODACI KLUBA
KONTAKT OSOBA
PRIJAVA IGRAČA I TRENERA
UZRASNA KATEGORIJA
KATEGORIJEizaberite jednu kategoriju (ukoliko želite prijaviti obje kategorije molimo vas da osvježite stranicu i ponovite prijavu)
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

VIJESTI

/// s turnira

FOTOGALERIJE

/// s turnira

Labinska Republika 2024

Labinska republika U11 / 2023

Labinska republika 2022 – U12

Labinska republika 2022 – U11

Dan rudara 2020