Ove subote u Labinu je odigran 2. dio turnira Labinska republika u kategoriji dječaka U11 koji je ujedno bio i završni dan turnira. Ukupno je odigrano 18 utakmica a na turniru je sudjelovalo 8 ekipa među kojima su RK Varaždin, RK Gospić, RK Š.R. Karlovac, RK Čavle, RK ARBA – Rab, RK Rovinj, MRK 28. April i domaćin turnira RK Rudar Adria Oil.

Turnir je započeo utakmicama grupne faze nakon čega je uslijedilo svečano otvaranje turnira na kojem su se svim sudionicima podijelili prigodni pokloni sa logom turnira te je svim sudionicima prikazan kratak video uradak “Događaji u Raši” koji opisuje događanja vezana uz rudarenje na području labinštine.

Nakon otvaranja uslijedio je najzanimljiviji dio turnira, knock-out faza odnosno odigravanje za finalni poredak. Pobjednici grupne faze bili su RK Gospić u grupi A dok je drugo mjesto zauzeo RK Čavle, dok je u grupi B prvo mjesto pripalo RK Š.R. Karlovcu a s jednakim brojem bodova na drugom mjestu je bio RK Rudar Adria Oil. U polufinalnim susretima RK Gospić pobjeđuje domaćina RK Rudar Adria Oil dok s druge strane RK Š.R. Karlovac pobjeđuje RK Čavle. U finalu RK Gospić pobjeđuje RK Š.R. Karlovac dok u utakmici za 3. mjesto RK Rudar Adria Oil je bolji od RK Čavla.

Rezultati grupne faze:

Finalni poredak po skupinama:

Rezultati utakmica za plasman:

Finalni poredak:

  1. RK Gospić
  2. RK Š.R. Karlovac
  3. RK Rudar Adria Oil
  4. RK Čavle
  5. RK Varaždin
  6. RK Rovinj
  7. MRK 28. April
  8. RK ARBA – Rab

Osima nagrada za finalni plasman na turniru Labinska republika dodijelile su se nagrade za najboljeg igrača, najboljeg golmana, najboljeg strijelca i za najbrži šut.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivano Stručić iz RK Gospića, za najboljeg golmana proglašen je Ivano Mokni iz RK Š.R. Karlovca, najbolji strijelac turnira sa 18 postignutih pogotka je Emrah Ahmić  iz RK Rudar Adria Oil, a najbrži šut na turniru imao je Ivano Stručić iz RK Gospića kojemu je izmjereno 80 km/h.

Nagrade turnira podijelila je gosp. Anđelka Toto Ormuž, direktorica marketinga u tvrtki Rockwool Adriatic koja je ujedno i generalni sponzor Labinske škole rukometa.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim sponzorima turnira Labinka republika, roditeljima naših članova koji su nam pomogli u organizaciji lutrije za djecu, te svim našim članovima koji su pomogli u organizaciji turnira koji se po prvi puta održao u dvije kategorije te kao takav predstavljao veliki izazov u organizaciji.