Prošle subote u Labinu je započeo turnir Labinska republika povodom obilježavanja obljetnice Labinske republike te kako bi se na sportski način prisjetili prošlosti rudarenja koja je uvelike obilježila naš grad i okolicu grada Labina. Prošli vikend imali smo priliku pogledati ukupno 27 utakmica u kategoriji djevojčica U12 dok nas ovog vikenda očekuje 18 utakmica u kategoriji U11.

Na turniru će sudjelovati 8 ekipa među kojima su RK Varaždin, ŠR Karlovac, RK Gospić, RK Čavle, RK ARBA – Rab, RK Rovinj, MRK 28. April i RK Rudar Adria Oil kao domaćin turnira. Ekipe će biti podijeljene u dvije skupine te će se u prvom djelu turnira odigrati utakmice po skupinama nakon čega slijedi knock-out faza, odnosno utakmice za plasman.

Raspored turnira

Kao i proteklog vikenda osim sportskog programa turnira organizatori su se potrudili organizirati popratne zabavne sadržaje poput lutrije za djecu i mjerenja brzine šuta u kojima mogu sudjelovati svi sudionici turnira ali isto tako i svi posjetitelji. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim roditeljima koji su se potrudili osigurati brojne zanimljive nagrade bez kojih lutrija za djecu ne bi bila moguća.

“Prvi dio turnira organizacijski je prošao odlično te vjerujemo kako će i ove subote sve proći u najboljem redu. Organizacijski tim LŠR-a odlično se nosio sa svim izazovima koji su bili pred nama proteklog vikenda tako da vjerujem kako neće biti problema sve to ponoviti još jednom.” ukratko je izjavio Goran Vlačić, organizator turnira.

Budući da je Goran Vlačić ujedno i trener momčadi RK Rudar Adria Oil U11, upitali smo ga dali kovari mogu ponoviti uspjeh labudica koje su proteklog vikenda osvojile turnir Labinska republika na što je on odgovorio: “Naravno da treba napraviti sve da pobijedimo i definitivno bi bilo lijepo osvojiti turnir na kojem ste domaćin međutim ne smijemo podcijeniti ekipe koje stvarno igraju kvalitetan rukomet u tom godištu. Od 8 ekipa susreli smo se s većinom njih u sklopu državne ili županijske lige te samo mogu reći kako među ekipama nema lakog protivnika. Očekuje nas jedan kvalitetan i težak turnir.” 

Ponavljamo, drugi dio turnira Labinska republika održat će se ove subote u SC Franko Mileta s početkom u 10:00 sati.