Labinska škola rukometa svake godine organizira jednodnevni turnir povodom obilježavanja obljetnice Labinske republike kako bi se na sportski način prisjetili prošlosti rudarenja koja je uvelike obilježila naš grad i okolicu grada Labina. Nažalost prošla godina koja je ujedno bila i 100-ta obljetnica Labinske republike prošla je bez turnira zbog svima poznatih razloga koji su uvelike utjecali na sve sportove pa tako i na rukomet. Ove godine LŠR je odlučio proširiti turnir na dvije kategorije tako da će se ove subote 26.03. održati turnir u kategoriji djevojčica U12 dok će se tjedan dana kasnije, 02.04. održati turnir u kategoriji dječaka U11.

Ove subote na turniru će sudjelovati 8 ekipa, u goste nam dolazi ŽRK Samobor, ŽRK Sloga iz Svete Nedelje, ŽRK Murvica iz Crikvenice, RK Liburnija – Opatija, ŽRK Poreč, ŽRK Rovinj, RK Buzet i domaćin turnira ŽRK Rudar. Ekipe će biti podijeljene u dvije skupine te će se u prvom djelu turnira odigrati utakmice po skupinama nakon čega slijedi knock-out faza, odnosno utakmice za plasman.

RASPORED TURNIRA

Osim sportskog programa turnira organizatori su se potrudili organizirati popratne zabavne sadržaje poput lutrije za djecu i mjerenja brzine šuta u kojima mogu sudjelovati svi sudionici turnira ali isto tako i svi posjetitelji. Ovim putem zahvaljujemo se svim roditeljima koji su se potrudili osigurati brojne zanimljive nagrade bez kojih lutrija za djecu ne bi bila moguća.

“Jako nam je drago da ove godine nastavljamo sa organizacijom naših turnira, i evo prvi na redu je turnir Labinska republika. Drago mi je kako ćemo ovoga puta imati priliku pokazati neke novine u organizacijskom smislu što je svakako plod zajedničkog rada, tu mislim na sve trenere ali i roditelje kojima se još jednom zahvaljujem. Kao što je već navedeno, po prvi puta smo se upustili u organizaciju popratnih zabavnih sadržaja. Vjerujem kako će lutrija za djecu i mjerenje brzine šuta biti pun pogodak i kako će to pružiti dodatno veselje i zadovoljstvo svoj djeci koja sudjeluju na turniru ali isto tako i svoj ostaloj djeci koja će se taj dan naći u dvorani. Uz to turnir je napokon dobio svoj službeni logo kojeg je dizajnirala tvrtka Pikotogram42 i sve aktivnosti vezane uz prijavu i sve ostale stvari bitne za organizaciju turnira prebačene su online na naš web labinskaskolarukometa.com što je veliki pomak s obzirom na prethodne godine i jako mi je drago da se krećemo u tom smjeru po pitanju svih aktivnosti u LŠR-u.” izjavio je Goran Vlačić, organizator turnira i tajnik Labinske škole rukometa.

Još jednom pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu ove subote u SC Franko Mileta i uživaju u svim sadržajima turnira Labinska republika.

Slika s posljednjeg turnira Labinska republika 2020. godine