Ove subote u Labinu je održan turnir Labinska republika u kategoriji djevojčica U12. Predivan sunčan dan bio je ispunjen rukometnim utakmicama od 10:00 sati ujutro do 17:30 kada je odigrana posljednja i finalna utakmica turnira. Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa među kojima su domaćin ŽRK Rudar, ŽRK Poreč, ŽRK Rovinj, ŽRK Arena, RK Liburnija – Opatija, ŽRK Sloga, ŽRK Samobor, ŽRK Murvica, RK Buzet i RK Cres. Ukupno je odigrano 27 utakmica, što u grupnoj fazi što dalje u knock-out fazi.

Nakon grupne faze turnira uslijedilo je svečano otvaranje turnira na kojem su se svim sudionicima podijelili prigodni pokloni sa logom turnira te je svim sudionicima prikazan kratak video uradak “Događaji u Raši” koji opisuje događanja vezana uz rudarenje na području labinštine. Kratak uvod u video održao je Mladen Bajramović predsjednik udruge Istarski ugljenokopi Raša.

Nakon otvaranja uslijedio je najzanimljiviji dio turnira, knock-out faza odnosno odigravanje za finalni poredak. Pobjednici grupne faze bili su ŽRK Rudar u grupi A i RK Buzet u grupi B. U polufinalnim susretima ŽRK Rudar pobjeđuje ŽRK Arenu dok s druge strane RK Buzet u uzbudljivoj utakmici gubi od ŽRK Poreča. U finalu ponovno se susreću ŽRK Rudar i ŽRK Poreč te labudice pobjedom uzimaju svoj prvi naslov na turniru Labinska republika.

Rezultati grupne faze:

Finalni poredak po skupinama:

Rezultati utakmica za plasman:

Finalni poredak:

  1. ŽRK Rudar
  2. ŽRK Poreč
  3. RK Buzet
  4. ŽRK Arena
  5. ŽRK Samobor
  6. ŽRK Opatija
  7. ŽRK Sloga
  8. ŽRK Murvica
  9. ŽRK Rovinj
  10. RK Cres

Osima nagrada za finalni plasman na turniru Labinska republika dodijelile su se nagrade za najbolju igračicu, najbolju golmanicu, najboljeg strijelca i za najbrži šut.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Marika Budanko iz ŽRK Rudar, za najbolju golmanicu je proglašena Lara Rovis iz ŽRK Arena, najbolji strijelac turnira sa 25 postignutih pogotka je Antea Prskalo iz ŽRK Poreč, a najbrži šut na turniru imala je Eva Rupena iz RK Buzta kojoj je izmjereno 78 km/h.

Organizatori turnira mogu biti jako zadovoljni odrađenim turnirom koji se po prvi puta organizirao u kategoriji djevojčica U12, a već ovaj vikend slijedi turnir Labinska republika u kategoriji dječaka U11.