RK Rudar Adria Oil U15 upisali pobjedu i poraz na domaćem terenu

U nedjelju je u Labinu odigrano 13. kolo 1. HRL regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil U15 odigrao protiv RK Poreča i RK Umaga. Kovari su po drugi puta ove sezone poraženi od Poreča, ovoga puta rezultatom 20-15, dok su u utakmici protiv Umaga pobijedili rezultatom 20-16.

“Unatoč porazu mogu reći kako su dečki odigrali jednu lijepu utakmicu u oba pravca. Na žalost koštale su nas tehničke greške koje su omogućile protivniku lake golove. No s obzirom da je ekipa slabije trenirala zbog raznih bolesti, rezultat je super.” izjavio je trener Inko Banović nakon prve utakmice i poraza protiv Poreča.

U drugoj utakmici protiv RK Umaga kovari su upisali pobjedu što je bilo i za očekivati, međutim nije sve išlo po planu trenera. “Jednu laganu utakmicu smo doveli u neizvjesnost zbog gluposti i stava “lako ćemo”. Bilo je lijepih poteza i golova no kako se bližio kraj utakmice rastao je broj tehničkih grešaka, pa se pokvario i sam rezultat. Bitno da svi dečki dobili svoju minutažu i priliku dokazati se.” izjavio je Banović nakon pobjede protiv Umaga.

RK Rudar Adria Oil U11 poražen na domaćem terenu

U nedjelju je u Labinu odigrano 5. kolo 1. HRL regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil odigrao utakmicu protiv svog para u natjecanju, RK Viškova. Unatoč prednosti domaćeg terena i statusa favorita s obzirom na stanje na tablici RK Rudar Adria Oil je upisao poraz rezultatom 17-8.

“Odigrali smo vjerojatno najlošiju utakmicu u sezoni što se vidi po rezultatu. Sve što smo se dogovorili prije utakmice nismo napravili, sve što smo pokušali za vrijeme utakmice nije nam uspjelo. Dečki jednostavno taj dan nisu došli na utakmicu i nadam se da je to taj dan koji se svakome desi bar jednom u sezoni te da nam se ovako nešto više neće ponoviti jer dečki definitivno znaju i mogu puno više od prikazanog.” izjavio je trener Goran Vlačić nakon teškog i neočekivanog poraza.

Ovim porazom kovari su si ugrozili odlazak na završnicu prvenstva na koje idu prve 4 ekipe. Ukoliko to žele ostvariti pred njima je težak zadatak u posljednjem kolu kada moraju pobijediti RK Poreč i RK Umag.

ŽRK Rudar U10 upisao pobjedu na gostovanju u Poreču

U nedjelju je u Poreču odigrano 11. kolo Županijske rukometne lige u mini rukometu za djevojčice U10 između domaćina ŽRK Poreča i ŽRK Rudar. Odigrane su dvije utakmice, u kategoriji 2011. godište i 2012. godište.

U prvoj utakmici u kojoj su igrale djevojčice 2011. godište ŽRK Rudar je upisao visoku pobjedu rezultatom 28-14. “Na put smo krenuli bez dosta igračica koje su nažalost izostale zbog bolesti. Ulazak u utakmicu možemo reći da je bio malo klimav i uspavan, međutim nakon prvih 5 minuta cure su konačno proigrale i napravile veliku razliku što je u nastavku utakmice omogućilo velik broj izmjena tako da su sve igračice dobile svoju minutažu te su sve odigrale fantastično. Obrana je odlično funkcionirala, natjerali smo protivnika na puno tehničkih grešaka i svojom požrtvovnošću, kao i uvijek, došle do velikog rezultata.” izjavila je trenerica Maja Stojković nakon utakmice te se ukratko osvrnula i na utakmicu mlađih cura 2012. godište. “Isto tako mučili smo se s izostancima, njih je bilo samo 7 i unatoč tome odigrale su odlično svih 20 minuta. Borile su se od prve do zadnje minute što je za svaku pohvalu.”