Subscribe Now
Trending News
dan rudara, manifestacije, natjecanja

Uzbudljiva završnica: RK Kozala osvaja turnir Labinska Republika

U subotu 16.03. održan je tradicionalni turnir Labinska republika u kategoriji dječaka U13. Na turniru su nastupili  dvije ekipe iz Rijeke RK Zamet i MRK Kozala. Dvije ekipe iz Karlovca, Sedmerac i Škola Rukometa Karlovac.  Po prvi put na turniru je sudjelovala ekipa RK Garešnica te iz Istarske županije RK Rovinj, RK Arena Pula i domaćin turnira, RK Rudar Adria Oil. Kroz grupnu fazu natjecanja u dvije skupine i knockout fazu odigrano je ukupno 18 utakmica u dvije dvorane SC Franko Mileta.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja turnira, ove godine  RK Rudar Adria Oil osvojio je  šesto mjesto  na domaćem turniru Labinska republika.

Grupnu fazu natjecanja odradili su teže od očekivanog, u prvoj utakmici Kovariće je iznenadio Š.R. Karlovac, bili su bolji od RK Zamet, ali u posljednjoj utakmici grupne faze Kovarići gube protiv Rk Garešnice.

Kovari su u utakmici za 5. mjesto poraženi od vršnjaka iz RK Arena Pula, te tako zauzeli završno šesto mjesto turnira. Na turniru Labinska republika peto mjesto pripalo je ekipi RK Arena Pula.  RK Rovinj  je u polufinalu izgubio od RK Garešnice 9:13. Drugu polufinalnu utakmicu odigrali su RK Kozala i Š.R. Karlovac, no pobjedu odnosi RK Kozala sa 13:10. U borbi za treće mjesto Š.R. Karlovac sa lakoćom odnosi pobjedu nad RK Rovinjem, rezultatom 10:6. U finalu turnira našli su se RK Kozala i RK Garešnica. Igrači Kozale sa lakoćom su pobijedili RK Garešnicu rezultatom 19:10 te tako postali novi osvajači Labinske Republike.

Osim nagrada za plasman, na turniru su kao i uvijek do sada podijeljene pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, strijelca, golmana i, od prošle godine nagrada za najbrži šut. Svi igrači imali su priliku mjeriti brzinu šuta, a najbrži među njima bio je Vito Car  iz RK Kozale, kojemu je izmjeren šut brzine 103 km/h. Za najboljeg golmana turnira izabran je Ivano Bajčić iz MRK Kozale, dok je nagradu za najboljeg strijelca osvojio Damian Grozaj sa 21. postignutim golom, a titula MVP turnira pripala je igraču Š.R. Karlovac Roku Pogačiću. Poklone je uručila naša voditeljica LŠR-a  Adrijana Prosenjak.

Najbrži šut turnira (103 km/h) Vito Car / MRK Kozala

Najbolji strijelac turnira Damian Grozaj / RK Rudar Adria Oil

Najbolji golman turnira Ivano Bajčić / MRK Kozala

Najbolji igrač turnira Roko Pogačić / ŠR Karlovac