Nakon par godina pauze, manifestacija “Volim Rukomet Igram Rukomet” se vratila u SC Franko Mileta. U petak, 2. veljače s početkom u 10:30 sati u SC Franko Mileta u organizaciji Labinske škole rukometa održala se 14. po redu manifestacija Volim rukomet Igram rukomet. Manifestacija uključuje  učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljena na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra a ne rivalstvo među školama.

Timovi se natječu u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim  pomagalima, zatim “mini rukomet“ te igra iznenađenja – igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. Cilj je popularizirati rukomet kao sport te ukazati na važnost bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Šport u sklopu projekta škole rukometa.