U13

Naša U13 selekcija je u nedjelju, 25. veljače, odigrala dvije utakmice 1.HRL. Na domaćem terenu naši Kovarići su odmjerili snage sa vršnjacima iz RK Gospić i RK ARBA.

U prvoj utakmici protiv RK Gospić, naši dečki su odigrali dobro u obrani i u napadu, no slabija realizacija i par nepotrebnih tehničkih pogrešaka doveli su ih do izjednačenja. Utakmica je završila podjelom bodova, 16-16.

Od samog početka znali smo da će biti teška utakmica, da će dobra obrana odlučivati o pobjedniku. Dečki su dali zadnji atom snage, samo im mogu čestitati. U zadnjih 15 sekundi imali smo +1, ali gosti koriste našu grešku u obrani i dolaze do boda. Mislim da je neriješeni rezultat na kraju realan.” izjavio je trener Stubičar nakon prve utakmice.

Dok je druga utakmica bila sa lakšim protivnikom RK ARBA. Ova utakmica je bila odlična da svaki član ekipe dobije svoje zasluženo vrijeme na terenu. Utakmica je počela gol za gol, no Kovari brzo i efikasno kažnjavaju svaku pogrešku protivnika, te lagano povećavaju svoju prednost. Momčad Rudara je pobijedila utakmicu sa visokih 29-16.

U drugoj utakmici protiv protivnika niže rangirane momčadi Arbe, pružili smo priliku svim igračima da zaigraju, rezultirajući uvjerljivom pobjedom. Kao rezultat, na kraju dana zadržali smo 3 od 4 moguća boda u Labinu.” izjavio je trener Stubičar

U11

Naša U11 selekcija nije prošla lagano kroz vikend. Kovarići su odigrali dvije zahtjevne utakmice 8. kola 1. Hrvatske rukometne lige protiv RK Ogulin i RK Gospić na domaćem terenu 24. veljače.

U prvoj utakmici protiv Gospića naši mladi igrači započeli su snažno i odlučno, što se odrazilo i na rezultat – u prvih 10 minuta stekli su prednost od 6:2. Međutim, uslijedila je kriza u igri gdje je ekipa Gospića iskoristila nepažnju i izjednačila rezultat do kraja prvog poluvremena. Nažalost, početak drugog poluvremena donio je lošiju igru, omogućivši gostima iz Gospića da stvore veliku i nedostižnu prednost. Utakmica protiv RK Gospić završila je rezultatom 10-12.

Istrošeni od prvog susreta, Kovarići su se suočili s jakom ekipom Ogulina u drugoj utakmici. Slaba obrana i nestrpljivost u napadu rezultirali su velikim porazom, te su Kovarići izgubili rezultatom 8-22.