Rudar Adria Oil U13 ekipa prošle subote 23.09 započela je svoje natjecanje u 1.HRL za sezonu 2023/2024. Momčad je odigrala tri utakmice, koje su uključivale 1. i 2. kolo lige. Momci su odmjerili snage sa ekipama: RK Buzet, Sedmerac Karlovac i Š.R. Karlovac.

U prvoj utakmici Kovarići su pobijedili ekipu Sedmerac rezultatom 24:12. Dečki su na terenu pokazali pravi školski rukomet. “Ušli smo u utakmicu kako smo se i dogovorili, bili smo kompaktni u obrani, pomagali jedan drugome, radili prekid kada je trebalo, u napadu je lopta išla okolo stvarali smo puno prilika i šutirali sa vanjskih pozicija.izjavio je trener U13 ekipe Tomislav Stubičar .  Moramo istaknuti odlično izdanje prvog strijelca utakmice Emraha Ahmića koji je predvodio kovariće sa 10 golova, pratio ga je Petar Hrvatin Datos sa 6.

Dečki su igrali dvije utakmice za redom, te sa minimalnom pauzom između utakmica, odigrali sa Š.R. Karlovac i pošto je početak sezone te veliki broj igrača nije prisustvovalo utakmici, točnije šestero bolesnih, momci su podbacili u fizičkom aspektu. “Igrači Karlovca su nas pretrčali, a u obrani nismo prekidali igru, tj. puštali smo ih da pucaju sa 9 metara ne ometano. U napadu nismo imali protok lopte, već  individualno pokušavali, šestero igrača je ostalo doma radi bolesti, pa nismo imali širinu na klupi”. Sve ovo bili su razlozi koji su doveli do težeg poraza 28:12 za Š.R.Karlovac. Prvi strijelac utakmice u domaćim redovima bio je Damian Grozaj sa 8 golova

Posljednju utakmicu su odigrali protiv domaćina kola, RK Buzeta. Treću utakmicu smo otvorili usporeno, u napadu bezidejno do poluvremena. U drugom poluvremenu dečki su napravili razliku preko dobre obrane, polukontri i kontri.” kazao je trener Tomislav. Damian Grozaj zabio je 8 golova, a Petar Hrvatin Datos  6.

 

Sa dvije pobjede i jednim porazom U13 ekipa je odlično započela ovo sezonsko natjecanje. Sada slijedi vikend pauze, a 7.10 momci odlaze na odigravanje 3.kola u Gospić kamo će odigrati dvije utakmice protiv istoimenog domaćina RK Gospić te momčadi sa Raba RK ARBA.

Bravo Kovarići!!