Rudar Adria Oil zauzeo je posljednje mjesto na završnici prvenstva Hrvatske u kategoriji U11. Pomalo razočaravajući rezultat s obzirom da su kovari na završnicu išli kao prvak s maksimalnim brojem bodova u 1. HRL regija 1, a iz iste regije ostali klubovi su ostvarili puno bolji rezultat. Poreč je završio na visokom 6. mjestu, ARBA je zauzela 12. a Sedmerac Karlovac 17. mjesto.

Rudar Adria Oil upisao je samo jednu pobjedu u skupini. Odmah u startu su poraženi od Maksimira s visokih 16:7. Kasnije su istoga dana, unatoč odličnoj igri u prvom poluvremenu, izgubili od Solina 14:12. Ovoga puta kovare je koštalo jako loše drugo poluvrijeme u kojem su promašili previše zicera, napravili još više tehničkih pogrešaka te uspjeli prokockati prednost 9:5 iz prvog poluvremena. Drugog dana prvenstva kovari su pobijedili u jutarnjoj utakmici Daruvar, teže od očekivanog, rezultatom 14:13. Ponovno su kovari imali loše drugo poluvrijeme koje su spašavali pogotkom u zadnjim sekundama. U drugoj utakmici dana, Rudar Adria Oil je iznenadio favorita Đakovo, i odličnom igrom na poluvremenu imali vodstvo 6:4. Nažalost ponovno se igra kovara u drugom poluvremenu raspada, kovari postižu samo 1 pogodak. S tim porazom Rudar Adria Oil se oprostio od ulaska u osminu finala.

“S obzirom na lijepu igru u sezoni i dalje vjerujem kao nam je bilo mjesto među 10. ekipa i kako smo trebali proći skupinu. Nažalost nije tako bilo, definitivno svojom igrom nismo to pokazali a na kraju ni zaslužili.” ukratko je prokomentirao razočaravajući rezultat trener Goran Vlačić.

U nastavku natjecanja kovarima je apsolutno sve krenulo nizbrdo. Još u grupnoj fazi, zbog ozljede, kovari su ostali bez Verbanca, bitne karike u početnoj sedmorci. To je bitno utjecalo na igru u nastavku prvenstva u kojem se kovari ne uspijevaju trgnuti. Uslijedili su redom porazi od Vodica, Vinkovaca i na kraju Daruvara, ekipe koju su kovari pobijedili u grupnoj fazi. U posljednjoj utakmici, kovari su igrali i bez Datosa, koji nažalost zbog zdravstvenih razloga nije mogao nastupati.

“Sve što je moglo, pošlo je krivo. Nismo bili ni blizu razine na kojoj smo odigrali sezonu. Izuzev utakmice s Maksimirom, u svim utakmicama nam se dešavalo isto. Dobro pa čak i odlično prvo poluvrijeme, a zatim bi uslijedio doslovno raspad sistema u drugom poluvremenu.” opisao je igru svoje momčadi trener Vlačić. “Žao mi je da nismo uspjeli odigrati na razini kao i u sezoni. Da jesmo, uvjeren sam kako bi rezultat bio puno bolji. Nažalost tu razinu igre nismo pokazali i rezultat je takav kakav je – razočaravajući za sve nas.”