RK Rudar Adria Oil nakon prvog dana završnice na kontu ima pobjedu i poraz. U prvoj utakmici kovari su poraženi od Dubrave-Zagreb rezultatom 26:19. Do pred kraj prvog poluvremena kovari su bili u egalu, rezultat na semaforu bio je 8:8, da bi pred sam kraj upali u crnu rupu i primili brza 4 gola te se na poluvrijeme otišlo s -4. U sličnom tonu, kako su zatvorili prvo poluvrijeme, tako su kovari otvorili i drugo kada zagrepčani ponovno rade seriju 4-0 te stvaraju osjetnu razliku koju uspijevaju održati do kraja.

“Imali smo dvije crne rupe koje nam Dubrava nije oprostila, ali unatoč porazu možemo biti zadovoljni našom igrom.” izjavio je trener Banović nakon prve utakmice.

U drugoj utakmici protiv Dugopolja kovari su naplatili svoju dobru igru i pobijedili rezultatom 23:20. Od početka utakmice Rudar Adria Oil preuzima vodstvo i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 12:9. U nastavku Dugopolje uspijeva u par navrata smanjiti vodstvo, čak su u jednom trenutku imali napad za -1 međutim za više od toga nisu imali snage. Naši dečki odlično su priveli utakmicu kraju i na kraju slavili i upisali prva 2 boda.

Što se tiče ostalih rezultata u našoj skupini, maksimalni učinak prvoga dana završnice imala je Dubrava Zagreb. Oni su najprije pobijedili naše kovare s 26:19, a zatim i Nexe 23:16. I s četiri osvojena boda drže vodeću poziciju. Po jedno slavlje u toj skupini imaju Dugopolje koje je u prvom susretu pobijedilo Varaždin 1930, a zatim i naša momčad Rudara Adria Oil koja je u večernjem terminu pobijedila momčad Dugopolja. Do kraja dana u to društvo priključio se i NEXE koji je s 24:19 bio bolji od Varaždina 1930. Sutrašnji dan donosi izravne obračune Nexea i naše momčadi Rudar Adria Oil,  Dugopolja i Nexea. I tko u tim duelima bude bolji, ima pravo nadati se borbi za visok plasman u Poreču.

Rasporede, poredak po skupinama i ostalu statistiku završnice prvenstva Hrvatske možete pratiti na stranicama HRS-a. Isto tako HRS na svojem Youtube kanalu uživo prenosi sve utakmice tako da ukoliko ne stignete do Poreča, utakmice naših kovara možete pratiti i na malim ekranima. Zanimljivosti uhvaćene fotoaparatom možete vidjeti na Photodecku HRS-a.

Momčad RK Rudar Adria Oil U15:

Stoje: I. Banović, D. Zupičić, A. Cassioli Bugarin, R. Franković, M. Mucić, D. Mišon, I. V. Štifanić, M. Jušta, G. Muratović

Čuče: M. Keresteš, M. Muratović, G. Trajkovski, A. Smolica, M. Matošević, P. Vozila.