RK Rudar Adria Oil danas kreće na završnicu prvenstva Hrvatske u kategoriji dječaka U15. Završnica će se odigrati u periodu od 4.6. do 7.6. u Poreču, a pred kovarima je 4 dana da pokušaju pokazati svoju kvalitetu i na najbolji mogući način završiti ovu sezonu.

Podsjetimo RK Rudar Adria Oil je izborio plasman na završnicu prvenstva Hrvatske u zadnjem kolu u Puli. Kovarima je trebala jedna pobjeda i upisali su je već u prvoj utakmici protiv RK Senja s visokih 31:19. “Dečki su shvatili ozbiljnost i težinu utakmice te svojim pristupom otklonili neizvjesnost u samom startu. Kako je utakmica odmicala naša kvaliteta je dolazila do izražaja.” izjavio je trener Banović nakon velikog slavlja i potvrde odlaska na završnicu.

Druga utakmica kola, koja je trebala biti odlučujuća, ispala je čista formalnost. Neočekivanim porazom u prethodnom kolu RK Gospić se udaljio 2 boda od kovara i time je ova utakmica izgubila na važnosti. Unatoč formalnosti dečki su odigrali još jednu odličnu utakmicu i pobijedili s visokih 25:13. S dvije pobjede zasjeli su na finalno 3. mjesto 1. HRL regija 1 i osigurali plasman na završnicu prvenstva Hrvatske što je odličan uspjeh za klub, uspjeh koji je izostao dugi niz godina i na koji svi skupa možemo biti ponosni. “Svatko je dao doprinos i zajedničkim snagama smo izborili završnicu iako su nas neki od direktnih konkurenata otpisali.” riječi su trenera Banovića.

RK Rudar Adria Oil otvara protiv Dubrave Zagreb

RK Rudar Adria Oil se nalazi u zahtjevnoj skupini zajedno sa RK Dubrava Zagreb, RK Varaždin 1930, RK NEXE i RK Dugopolje. Zagrepčani imaju dobru sezonu iza sebe. Sa 25 pobjeda i 3 poraza završili su na 1. mjestu 1. HRL regije 2. Dugopolje se plasiralo na završnicu kao četvrto plasirana momčad 1. HRL regija 3 isto kao i našički NEXE u 1. HRL regija 4. Varaždin 1930 kao i zagrepčani dolaze na završnicu kao prvaci svoje regije – 1. HRL regija 5. Slična je situaciju i u ostalim skupinama te možemo reći kako nas sljedeća dva dana očekuje uzbudljiva grupna faza natjecanja.

RK Rudar Adria Oil prvenstvo otvara u 12 sati protiv Dubrave Zagreb, ekipe koja godinama nije izostala sa završnica i ekipe koja sasvim sigurno ima kvalitetu. Nakon toga slijedi utakmica protiv ipak nešto slabijeg protivnika, Dugopolja. Drugi dan turnira kovari će odmjeriti snage najprije sa prvakom 1. HRL regija 5, s Varaždinom 1930 a zatim sa našičkim NEXE-om, što će im ujedno biti posljednja utakmica grupne faze natjecanja.

Raspored skupine B

Nakon grupne faze, treći i četvrti dan turnira odigravati će se utakmice za finalni plasman. Rasporede, poredak po skupinama i ostalu statistiku završnice prvenstva Hrvatske možete pratiti na stranicama HRS-a. Isto tako HRS na svojem Youtube kanalu uživo prenosi sve utakmice tako da ukoliko ne stignete do Poreča, utakmice naših kovara možete pratiti i na malim ekranima. Zanimljivosti uhvaćene fotoaparatom možete vidjeti na Photodecku HRS-a.

Za kraj pozivamo vas da nam se pridružite u Poreču na tribinama Žatike te da svi zajedno podržimo naše kovare koji se više nego zasluženo nalaze na završnici prvenstva Hrvatske i koji će u narednih 4 dana tražiti svoje mjesto među najboljima. Dečki i stručni kadar, želimo vam jedno kovarski sretno!

Za momčad RK Rudar Adria Oil igrati će R. Franković, M. Muratović, M. Matošević, A. Cassioli Bugarin, A. Smolica, G. Trajkovski, M. Mucić, P. Vozila, D. Mišon, M. Jušta, I. V. Štifanić, i M. Keresteš. Službeni predstavnik momčadi biti će Goran Muratović, pomoćni trener Dalibor Zupičić i trener Inko Banović.