RK Rudar Adria Oil U13 upisao pobjedu i poraz na domaćem parketu

Ekipa U13 RK Rudar Adria Oil je u subotu odigrala dvije utakmice u sklopu 4. kola 1. HRL regija 1 te ostvarila pobjedu protiv Umaga 19:16 i poraz od Poreča 27:14.

“Protiv Umaga su dečki prikazali veliku borbenost i uz doprinos svih igrača koji su igrali uspjeli pobijediti fizički znatno nadmoćniju ekipu Umaga. Nakon velikog veselja zbog pobjede uslijedio je težak poraz od Poreča koji je ipak trenutno na puno višem nivou od naših igrača i nismo mu mogli parirati ni fizički ni trkom te je sve to rezultiralo visokom porazom. Bez obzira na to, pobjeda protiv Umaga je pokazala put kojim trebamo dalje ići i veselimo se novim utakmicama.” izjavo je trener ekipe Dalibor Zupičić.

ŽRK Rudar U12 u zadnjim minutama osvojile bod na gostovanju u Puli

Ekipa U12 ŽRK Rudar gostovala je u nedjelju u Puli gdje su odigrale 2. kolo Županijske rukometne lige protiv domaćina RK Arene Pula te odigrale neriješeno 9:9.

“Za našu ekipu nastupaju skoro sve igrače 2011. godište kojima su to prve službene utakmice nakon mini rukometa. Djevojčice su počele utakmicu pod velikom tremom što je i razumljivo, imali smo dosta tehničkih grešaka u početku, napad nam je bio slabiji, na čemu moramo još puno raditi i vježbati, ali obrana je bila za svaku pohvalu. Ipak, uz dobru obranu i par vezanih obrana vratara krenulo nas je i u napadu te smo do kraja utakmice uspjele izjednačiti rezultat. Čestitke curama na hrabrosti i na borbi koju su pokazale do zadnje sekunde.” objasnila je ukratko trenerica Maja Stojković vrlo zanimljivu utakmicu u Puli.

Obje ekipe RK Rudar Adria Oil U11 bez poraza u Puli

RK Rudar Adria Oil je sa svoje dvije ekipe U11 u subotu gostovao u Puli u sklopu 2. kola Županijske rukometne lige. Protivnici su bili domaćin RK Veruda i RK Rovinj. Kolo su otvorili stariji dečki, odnosno Rudar AO protiv Verude, nestvarnom pobjedom 31:0. Nakon tog dvije vezane utakmice odigrali su mlađi. Rudar AO 2 protiv Rovinja odigrao je neriješeno 14:14, da bi u drugoj utakmici bili bolji od Verude 16:8. U posljednjoj utakmici kola Rudar AO upisuje još jednu pobjedu protiv Rovinja 19:5 za sve ukupno 7 od mogućih 8 bodova.

“Dečki su odradili odličan posao u Puli. U starije nismo sumnjali budući da su već duže godina na okupu i to je definitivno naš najveći forte i ono što krasi tu ekipu. S druge strane mlađi koji su nam se pridružili ove godine i sačinjavaju drugu ekipu po prvi puta igraju veliki rukomet. Na naše iznenađenje jako dobro su se snašli u svemu tome i možemo reći da pokazuju lijepu igru i vidi se napredak. U Puli su odigrali odlično i njih treba najviše pohvaliti.” izjavio je trener Goran Vlačić koji je vodio Rudar AO, drugu ekipu Rudar AO 2 vodio je trener Tomislav Stubičar.