RK Rudar Adria Oil U15 nastavljaju u odličnom nizu

Nakon prošlog kola u kojem su dečki RK Rudar Adria Oil U15 pobijedili dugo godina neporaženi Zamet i Trsat, koji su bodove gubili jedino u međusobnim utakmicama, pobjednički niz kovara nastavio se i u 4. kolu na gostovanju u Karlovcu. Kovari su ovoga puta pobijedili domaćina kola RK Dubovac Gaza rezultatom 18-13. Unatoč pobjedi kovari su imali puno nerealiziranih šuteva međutim kako kaže trener Banović “pozitivno je što su se stvarale dobre situacije za šut i na kraju je presudila razlika u kvaliteti naših igrača naspram protivničkih”.

U drugoj utakmici kovari su nadmoćno pobijedili ŠR Karlovac rezultatom 30-17. “Za razliku od prethodne utakmice, pristup i razina koncentracije na visokom nivou. Jaka i pokretljiva obrana dovela nas je do brzo stvorene razlike. Realizacija neusporediva sa ranijom utakmicom, sve što se trebalo zabiti – zabilo se!” izjavio je trener Banović te za kraj uspješnog vikenda pohvalio svoje igrače, “Ovim putem čestitam dečkima što su odradili utakmice jednu za drugom, sa odličnim rezultatima i što nisu moralno pali iako su bili bez zamjene. Još jedan korak smo bliže zadanom cilju a to je plasman na završnicu.”

RK Rudar Adria Oil se trenutno nalazi na 3. mjestu sa 8 bodova u do sada 4 odigrane utakmice. S utakmicom više, 1. mjesto s 10 bodova drži RK Poreč, a na 2. mjestu je MRK Kozala s 8 bodova.

ŽRK Rudar U12 na teškom gostovanju u Zagrebu upisale dvije pobjede

Nakon pobjede u 1. kolu protiv RK Buzeta ŽRK Rudar U12 nastavio je s nizom pobjeda na gostovanju u Zagrebu gdje su odigrale dvije vrlo uzbudljive utakmice te u obje slavile s minimalnom razlikom. U prvoj utakmici protiv favorita RK Lokomotive Zagreb, naše labudice su pobijedile i to preokretom u posljednjim sekundama igre kada serijom 3-0 preokreću rezultat za finalnih 17-16. Uzbudljivo je bilo i u drugoj utakmici protiv ŽRK Sesveta koje su naše labudice pobijedile rezultatom 16-15.

“Obje su utakmice bile neizvjesne do samoga kraja. Danas je obrana briljirala. Bilo je iscrpno i teško jer su djevojčice igrale utakmice jednu za drugom. Unatoč tome uspjele su privesti utakmice kraju sa 1 golom prednosti. Za nas je to veliki vjetar u leđa da u nadolazećim utakmicama budemo još bolji. Danas smo bili ekipa, danas smo tu pobjedu mi više željeli, nadamo se da će tako biti i u buduće. Još jednom čestitke curama na borbi.” izjavila je trenerica Stojković nakon odličnog starta u sezonu.

RK Rudar Adria Oil U11 sezonu otvorio s dvije pobjede

RK Rudar Adria Oil U11 je na najbolji mogući način otvorio sezonu u 1. HRL regija 1 na gostovanju u Poreču upisavši dvije pobjede. U prvoj utakmici protiv RK Umaga kovari su slavili s visokih 15-6 dok je u drugoj utakmici protiv domaćina RK Poreča rezultat bio još uvjerljiviji, dečki su slavili s 27-17.

“Dečki su pokazali veliku volju za pobjedom u obje utakmice. U napadu su radili ono što smo dogovorili, a u obrani bili pokretljivi i pomagali jedni drugima. Čini nas sretnim i da su minute dobili i mlađi igrači kojima su ovo prve utakmice u velikom rukometu. U obje utakmice dečki su pokazali da će sezona koja nam predstoji biti uspješna, ako budu na razini kao i danas.” izjavio je trener Stubičar nakon odlično odrađenog gostovanja u Poreču.

ŽRK Rudar U10 na turniru u Poreču upisale dvije pobjede i poraz

ŽRK Rudar U10 ove su subote odigrale prvi turnir u sklopu Županijske rukometne lige u Poreču te upisale dvije pobjede protiv Poreča i Umaga te jedan poraz protiv Buzeta.

“Djevojčice su u Poreču odigrale 2 utakmice u grupi, protiv Poreča i Umaga i ostvarile 2 pobjede. Za plasman smo se borili sa prvim iz druge grupe, sa Buzetom. Naše su djevojčice dale sve od sebe, od prve do zadnje minute, ali Buzet je ipak jučer bio bolji od nas. Mi smo zadovoljni jer su sve igrače nastupile i odigrale najbolje sto su mogle.” izjavila je trenerica Stojković.

RK Rudar Adria Oil U9 prohujao s 4 pobjede na turniru u Poreču

RK Rudar Adria Oil U9 ove nedjelje je odigrao prvi turnir u mini rukometu u sklopu Županijske rukometne lige. Domaćin turnira bi je RK Poreč a naši kovari odigrali su sve ukupno 4 utakmice te su upisali isto toliko pobjeda.

“Dečki su bili odlični. Odigrali su jako dobro kako u obrani tako i u napadu i bilo ih je užitak gledati, igrali su kao jedno.” izjavio je trener Ratkajec nakon uspješno odrađenog prvog turnira s našim minićima.