RK Rudar Adria Oil U17 upisali pobjedu i poraz na teškom gostovanju u Poreču

RK Rudar Adria Oil U17 ove je nedjelje gostovao u Poreču u sklopu 13. kola 1. HRL regija 1. Kao što smo i najavili očekivalo ih je teško gostovanje protiv dvije momčadi koje se bore za završnicu državnog prvenstva, Poreča i Umaga.

“Prvu utakmicu protiv RK Poreč igrali smo dobro 15 minuta i onda padamo u crnu rupu do kraja poluvremena, par tehničkih grešaka i nerealiziranih napada i RK Poreč radi seriju 6-1 i odlazi na +6. Drugi dio opet ista priča, dobrih 10 minuta i opet pad, šta RK Poreč koristi i sa novom serijom odlazi na konačnih +8.” izjavio je trener Goran Murselović nakon prve utakmice i poraza 29-21.
Kovari su iznenađenje priredili u drugoj utakmici protiv Umaga te pobjedom 25-24 zakomplicirali umažanima daljnju borbu za odlazak na završnicu. “Protiv RK Umag od početka do kraja držimo prednost i ne dopuštamo protivniku da okrene utakmicu u svoju korist. U zadnjoj minuti RK Umag ima sedmerac za izjednačenje ali naš vratar to brani. U obje utakmice opet nismo bili pravi u obrani, nismo radili faul do kraja nego su nam stalno iz nekog polu kontakta ili zabijali ili izborili sedmerac. U napadu nam fali još malo da budemo konkretniji i da pokušamo smanjiti tehničke greške.” za kraj će trener Murselović.

ŽRK Rudar U14 upisale pobjedu u Puli

ŽRK Rudar U14 gostovao je u Puli u sklopu Županijske rukometne lige te su pobijedile domaćina ŽRK Arenu rezultatom 27-11. Tom pobjedom labudice su se odvojile od ŽRK Poreča koji je prije te utakmice imao jednak broj bodova (8), te sada labudice sa 10 bodova drže prvo mjesto u županiji. Zadovoljstvo ne krije ni trenerica Ksenija Vidali koja je nakon ove pobjede izjavila, “Zadovoljna sam prikazanom igrom na utakmici u kojoj su sve cure dale svoj doprinos pobjedi i ostvarile zadatke koje su pred njih postavljene.”

ŽRK Rudar U12 odigrale 3 utakmice te upisale i 3 pobjede

ŽRK Rudar U12 je najprije u subotu odigrao Županijsku ligu u Puli da bi drugi dan na domaćem terenu odigrale dvije utakmice državne lige. U sklopu Županijske rukometne lige labudice su odigrale protiv ŽRK Arene te upisale pobjedu rezultatom 13-7. Tom pobjedom učvrstile su se na prvom mjestu sa 10 bodova, 4 više od prvog pratitelja ŽRK Umaga.

“S obzirom da nas je drugi dan čekala državna liga, priliku su u ovoj utakmici dobile mlađe igračice koje su to odlično iskoristile pobijedivši na gostovanju u Puli” izjavila je trenerica Natali Zahtila u osvrtu na utakmicu županijske lige protiv ŽRK Arene.

U nedjelju ŽRK Rudar bio je domaćin 7. kola 1. HRL regija 3 u sklopu kojeg su u goste došle ŽRK Zamet i RK Buzet. Labudice su obje utakmice pobijedile dosta uvjerljivo čime su se dignule na 4. mjesto na tablici samo 1 bod iza prve 3 ekipe koje imaju jednak broj bodova (16) a to su Lokomotiva, Sesvete i Ivanić.

“Ostvarile smo 2 visoke pobjede, protiv Zameta bilo je 29-7 a protiv Buzeta 25-11. Cure su to odradile bez zamjerke, pokazale su sve što smo vježbale ovaj tjedan tako da svi skupa možemo biti zadovoljni da je sve išlo prema dogovoru.” izjavila je trenerica Natali Zahtila.

RK Rudar Adria Oil U13 i U11 gostovali u Novigradu

RK Rudar Adria Oil U13 odigrao je 7. kolo Županijske rukometne lige protiv RK Novigrada u Novigradu te upisao poraz 18-15. Od prvih minuta utakmice domaćin preuzima vodstvo u svoje ruke i RK Rudar Adria Oil se uz mnoštvo tehničkih grešaka dosta dugo mučio kako bi uhvatio priključak i preokrenuo rezultat. Nažalost to im nije pošlo za rukom, u jednom trenutku kovari su uspjeli izjednačiti rezultat međutim ponovno slijedi serija grešaka koja ih je udaljila od pobjede.

“U utakmicu smo ušli bez agresivnosti, opušteno, obrana nije radila tokom cijele utakmice a napad samo u par navrata, dečki nisu igrali ono šta smo pripremali i dogovorili. Puno je bilo individualnih pokušaja, falilo je timske igre… Preostaje nam naporno raditi i to je to.” izjavio je trener Tomislav Stubičar.

Nakon U13 svoju utakmicu odigrali su i dječaci U11, međutim prijateljsku budući da Novigrad nije prijavio tu ekipu u županijsko natjecanje. RK Rudar Adria Oil U11 pobijedio je u toj utakmici rezultatom 15-9.

“Malo smo se mučili prvo poluvrijeme koje je završilo neriješeno, međutim nakon kraćeg razgovora na poluvremenu dečki su se probudili, u kratkom periodu napravili malo veću razliku i mirno utakmicu priveli kraju. Svi su dobili određenu minutažu što mi je iznimno drago pogotovo pred dvije teške utakmice koje nas čekaju sljedeći vikend u sklopu državne lige u Karlovcu.” izjavio je trener Goran Vlačić.