RK Rudar Adria Oil U17 upisali pobjedu i poraz

Ove nedjelje u Gospiću je odigrano zaostalo 8. kolo 1. HRL regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil U17 odigrao dvije utakmice protiv RK Rovinja i domaćina RK Gospića. Kovari su u prvoj utakmici protiv RK Rovinja poraženi rezultatom 23-19, dok su u drugoj utakmici protiv domaćina RK Gospića pobijedili rezultatom 39-34.

“Odigrali smo dvije obrambeno loše utakmice, pogotovo drugu u kojoj smo primili čak 34 gola. U prvoj utakmici je ritam bio obostrano spor pa nije palo puno pogodaka, ali ni u prvoj obrana nije štimala. Golmani su nam u obje utakmice bili na niskoj razini dok je vratar Rovinja odlično branio i jedan je od ključnih igrača u prvoj utakmici. Uspjeli smo staviti prednost na našu stranu nakratko u 40. minuti ali nismo zadržali koncentraciju i mirnoću i Rovinj radi 5-1 seriju u zadnjih 10 minuta i uzima 2 boda.” iznio je svoj osvrt na utakmicu trener Goran Murselović, te nastavio “U drugoj utakmici protiv RK Gospić imamo kontrolu od početka do kraja ali primamo puno golova, čak 34. Napadački je raspoložen bio Franković koji je bio naš najbolji strijelac u obje utakmice sa 29 pogodaka od čega 20 protiv RK Gospić. Još bi samo pohvalio naše dečke iz momčadi U15 koji su uskočili i zamijenili Lukšića, Kokota i Slomića koji nisu mogli s nama na put, i što su doprinijeli u osvajanju nova 2 boda.”

RK Rudar Adria Oil U15 upisao bolan poraz i pobjedu teže od očekivanog na gostovanju u Crikvenici

Ove subote u Crikvenici je odigrano 10. kolo 1. HRL regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil U15 odigrao dvije utakmice protiv domaćina RK Mornar Crikvenice i RK Čavla. Odmah u prvoj utakmici uslijedio je šok, domaćin RK Mornar Crikvenica našim je kovarima napravio nestvarnu seriju 13-0 te im nanio težak poraz 23-11.

“Podbačaj kompletne ekipe. Imao sam osjećaj da je cijela ekipa ostala spavati u autobusu. Rezultat na poluvremenu sve govori. Realizacija katastrofa.” bio je kratak i vidno nezadovoljan trener Inko Banović.

U drugoj utakmici RK Rudar Adria Oil U15 ipak upisuje dva boda međutim teže od očekivanog. “U drugoj utakmici imali smo malo bolji pristup u početku, no u drugom poluvremenu dečki su se vratili u stanje iz prve utakmice. Svojom igrom doveli su u pitanje i ostvarenu pobjedu koju su na kraju spasili golmani koji su u ovoj utakmici bili za pohvalu. Definitivno smo razočarali igrom u ove dvije utakmice te se nadam da će nam buduća kola biti u boljem izdanju.” izjavio je trener Inko Banović.

ŽRK Rudar U14 bez bodova na gostovanju u Crikvenici

Ove nedjelje u Crikvenici se odigralo zaostalo 8. kolo 1. HRL regija 3 u sklopu kojeg je ŽRK Rudar U14 odigrao dvije utakmice protiv RK Dugo Selo ’55 i ŽRK Ivanića. Nažalost labudice su u obje utakmice upisale poraz, u prvoj utakmici protiv RK Dugo Selo ’55 rezultat je bio 23-18, a protiv ŽRK Ivanića 16-13.

Trenerica Ksenija Vidali s razlogom može biti nezadovoljna međutim bilo je i pozitivnih stvari, “Vratili smo se kući bez bodova ali uzdignute glave jer su cure stvarno dale sve od sebe. Ovoga puta protivnik je bio bolji i treba mu na tome čestitati. Protiv Dugog Sela izgubili smo bodove u zadnjih 5 minuta, do onda smo konstantno igrali gol za gol. U utakmici protiv Ivanića odigrali smo odlično u fazi obrane međutim u napadu smo stalno bili pod “flasterom” i koliko god smo se borile nakraju nas je i njihova golmanica zaustavila koja je imala odličan dan i definitivno presudila tu utakmicu.”

Uvjerljive pobjede ŽRK Rudar U12 na gostovanju u Buzetu

Ove nedjelje u Buzetu je odigrano 5. kolo 1. HRL regija 3 u sklopu kojeg je ŽRK Rudar U12 odigrao dvije utakmice protiv ŽRK Senia i ŽRK Rab. U obje utakmice labudice su upisale uvjerljivu pobjedu. U prvoj utakmici protiv ŽRK Senia upisale su visoku pobjedu s rezultatom 20-5, dok su u drugoj utakmici protiv ŽRK Raba bile bolje s visokih 22-9.

“U obje utakmice cure su ušle ozbiljno i koncentrirano što je na kraju rezultiralo visokim pobjedama. Veseli me činjenica da su svih 16 cura iz sastava odigrale svoju rolu i držale igru od početka do kraja na visokom nivou.” bila je kratka trenerica Natali Zahtila.

RK Rudar Adria Oil U11 upisao prve pobjede u državnoj ligi

Ove nedjelje u Labinu je odigrano 4. kolo 1. HRL regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil U11 odigrao dvije utakmice i to protiv RK Umaga i RK Poreča. Naši kovarići u obje utakmice upisali su pobjedu, što su im ujedno i prve pobjede u državnoj ligi. U prvoj utakmici bili su bolji od RK Umaga rezultatom 18-12, cijelu utakmicu RK Rudar Adria Oil imao je prednost na svojoj strani koja ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje.

“Jako sam ponosan na dečke jer su od samog početka pa do kraja odigrali jednu korektnu utakmicu u obrani i napadu. Od samog početka imali smo prednost koju smo samo povećavali kako je utakmica odmicala, te mi je jako drago da su priliku dobili svi igrači.” izjavio je trener Goran Vlačić u osvrtu na prvu utakmicu protiv RK Umaga.

U drugoj utakmici protivnik je RK Poreč, a RK Rudar Adria Oil i u ovoj utakmici je slavio s rezultatom 16-11, međutim nije sve išlo tako glatko kao u prvoj utakmici. RK Poreč je veći dio utakmice držao prednost u svojim rukama dok su se kovarići mučili u obrani i s realizacijom u napadu.

“Na sreću po nas utakmica je završila našom pobjedom međutim nije sve bilo tako bajno. Mučili smo se prvo poluvrijeme u obrani, primali smo lake golove što je unijelo nervozu u napadu pa onda i napad šteka. Unatoč svemu do kraja poluvremena uspjeli smo smanjiti zaostatak sa -3 na prihvatljivih -1 što nam je definitivno osiguralo lakše otvaranje drugog poluvremena. Tako je i bilo, već na startu drugog poluvremena dečki su dobrom obranom i mirnoćom u napadu uspjeli izjednačiti i preokrenuti rezultat na svoju stranu.” izjavio je trener Goran Vlačić.