Kategorija U17

RK Rudar Adria Oil u nedjelju je odigrao zaostalo 3. kolo 1. HRL regija 1 protiv RK Ogulina i RK Karlovca. Očekivano, međutim uz puno muke kovari su pobijedili RK Ogulin rezultatom 32-31 dok su u drugoj utakmici protiv RK Karlovca izgubili rezultatom 32-26.

“Odigrali smo zadnje dvije utakmice za ovu godinu, nažalost opet bez dva igrača, ovaj put bez Frankovića i Murselovića. Ukratko, prva utakmica protiv RK Ogulin od početka do kraja na našoj strani ali pristup toj utakmici  bio je dosta loš. Ušlo se u utakmicu ” lako ćemo” i to nas je moglo koštati bodova. Druga utakmica protiv puno jačeg protivnika, RK Karlovac, koju smo odigrali odmah nakon Ogulina, dala je drukčiju sliku po pitanju pristupa utakmici i to je izgledalo puno bolje. U 17.-oj minuti dolazimo do 10:10 ali nije bilo snage za zadržati neki pozitivan rezultat. Na kraju gubimo utakmicu sa – 6 ali sa drugom utakmicom sam zadovoljniji nego sa prvom koju smo pobijedili. Nadodao bi samo da smo u obje utakmice primili jako puno golova sa vanjske linije, sredinu nismo uspjeli rješavati i moramo na tome poraditi. Nadam se da ćemo drugi dio sezone biti kompletni i onda će to sve izgledati puno bolje. Za kraj želim svima ugodne blagdane, Sretan Božić i Novu 2022 godinu.” izjavio je trener Goran Murselović.

RK Rudar Adria Oil na odmor odlazi na 8. mjestu sa 8 osvojenih bodova u 11 odigranih utakmica. Nastavak prvenstva očekuje se već 15. siječnja kada je na rasporedu 8. kolo i gostovanje u Gospiću.

Kategorija U14

ŽRK Rudar u nedjelju je gostovao u Crikvenici gdje su odigrali 4. kolo 1. HRL regija 3  protiv RK Rugvice i RK Trešnjevke. U prvoj utakmici protiv Rugvice labudicama je pozitivan rezultat izmaknuo za samo 1 gol, upisale su poraz rezultatom 32-31. U drugoj utakmici proti RK Trešnjevke ishod isti, međutim ovoga puta protivnik je slavio s puno uvjerljivijim rezultatom 20-12.

“U prvoj utakmici naišli smo na puno težeg protivnika nego što rezultat pokazuje. Rugvica je jedna jaka ekipa sa odlična tri vanjska šutera koja su sama zabila 28 od 32 gola. Dale smo sve od sebe, nažalost malo je falilo ali treba uzeti u obzir da nismo bile ni kompletne, ali šta je tu je. Dosta smo se potrošile u prvoj utakmici tako da se to odrazilo i na drugu utakmicu protiv Trešnjevke u kojoj nam je falilo snage za malo bolji rezultat. Sve u svemu cure su pustile srce na parketu ali to ovoga puta nije bilo dovoljno.” izjavila je trenerica Ksenija Vidali nakon posljednje dvije utakmice u državnoj ligi ove godine.

ŽRK Rudar na pauzu odlazi na 13. mjestu s 4 osvojena boda u 6 odigranih utakmica. Nastavak prvenstva se očekuje već 9. siječnja kada bi labudice trebale na gostovanje u Samobor u sklopu 5. kola.

Dan nakon odigrane državne lige ŽRK Rudar je u sklopu Županijske rukometne lige odigrao utakmicu 3. kola protiv ŽRK Poreča u Poreču. Utakmica je završila pobjedom labudica 27-15, a komentar na utakmicu dala nam  je trenerica Ksenija Vidali. “Jako sam zadovoljna da smo s pobjedom završili prvi dio sezone. Imali smo malo slabiji ulazak u utakmicu međutim cure su se vrlo brzo trgnule i utakmicu rutinski privele kraju.”

ŽRK Rudar na pauzu odlazi na 1. mjestu sa 8 osvojenih bodova u 4 odigrane utakmice, što je 2 boda više od drugoplasiranog ŽRK Umaga koji ima i utakmicu manje.

Kategorija U12

ŽRK Rudar na kraju nije odigrao utakmice 3. kola 1. HRL Regija 3 zbog odgode uzrokovane izolacijom jedne od protivničkih ekipa, međutim kao i starija ekipa U14 ovog ponedjeljka su gostovale u Poreču gdje su u sklopu 3. kola Županijske rukometne lige odigrale protiv ŽRK Poreča i pobijedile rezultatom 15-7.

“Cure su ušle u utakmicu vrlo ozbiljno što pokazuje i rezultat 2:7 u 6.minuti, brzinom u napadu i dobrom realizacijom do kraja utakmice dolazimo do rezultata 7:15. Sve igračice dobile su svoju minutažu, te im je ova utakmica poslužila kao još jedno iskustvo za još bolji napredak.” izjavila je zadovoljno trenerica Natali Zahtila nakon odigrane utakmice.

ŽRK Rudar se ovom pobjedom učvrstio na 1. mjestu Županijske rukometne liga sa 8 osvojenih bodova u 4 odigrane utakmice, što je 4 više od drugoplasiranog ŽRK Umaga.

Kategorija U11

RK Rudar Adria Oil odigrao je u nedjelju zaostalo 5. kolo Županijske rukometne lige protiv RK Umaga i u posljednjoj utakmici ove godine upisali su uvjerljivu pobjedu rezultatom 22-11.

“Dečki su odigrali jednu odličnu utakmicu u kojoj su napokon poštivali dogovor od početka do kraja utakmice. Prioritet nam je bio odigrati dobru obranu, što su dečki i odradili. Primili smo samo 11 golova, a kad igraš dobro u obrani ona je puno lakše i u napadu.” bio je kratak trener Goran Vlačić nakon pobjede na gostovanju u Umagu.

RK Rudar Adria Oil na pauzu odlazi na 3. mjestu sa 7 osvojenih bodova u 5 odigranih utakmica. Nastavak se očekuje početkom mjeseca Veljače kada je na rasporedu 4. kolo 1. HRL regija 1 u Labinu.