Budući da se u svim natjecanjima polako bliži pauza ovog vikenda imali smo nešto manji broj utakmica nego što smo to navikli prije tako da su ove nedjelje svoje utakmice odigrali ekipe U17 i U15 te najmlađi minići U9.

Kategorija U17

RK Rudar Adria Oil odigrao je zaostalo 1. kolo 1. HRL regija 1 u sklopu kojeg su igrali utakmicu parova protiv RK Arene Pula. S obzirom da su kovari napokon bili u kompletnom sastavu, uz svo sportsko poštovanje prema protivniku, možemo slobodno reći kako pobjeda nije bila upitna.

“Odigrali smo jednu utakmicu koju smo kontrolirali od početka do kraja, utakmicu u kojoj se vidi da kada smo kompletni da to izgleda puno bolje. Imalo smo opet dosta nerealiziranih čistih prilika i 5-6 promašenih sedmeraca i to moramo popraviti. Isto tako moramo dignuti malo agresivnost u obrani i više prekidati protivniku napad. Bilo je tu i kontri i polukontri koje su dečki dobro istrčali i realizirali i to je nešto čemu trebamo težiti. Ne smijemo zaboraviti i mlađe dečke koji su opet dobili priliku i koji su pokazali da su spremni ući i zamijeniti starije suigrače.” izjavio je trener Goran Murselović nakon visoke pobjede, rezultat na kraju utakmice bio je 32-23.

Kovari na pauzu odlaze na 9. mjestu sa 6 osvojenih bodova u 9 odigranih utakmica dok se na vrhu tablice nalaze Zamet sa 21 te Buzet sa 19 bodova. Na dnu tablice, odnosno na 13. i 14. mjestu nalaze se Senj i Mornar Crikvenica sa 1 osvojenim bodom.

Kategorija U15

RK Rudar Adria Oil je i u kategoriji U15 odigrao utakmicu parova protiv RK Arene Pula u sklopu zaostalog 1. kola 1. HRL regija 1 i isto tako upisali pobjedu 24-16.

“S ovom utakmicom zatvorili smo sezonu na odličan način. U početku utakmice bilo je malo nedorečenosti kod šutiranja i fauliranja, no kako je odmicala utakmica dečki su sve bolje igrali. Istaknuo se naš golman Roko Franković, koji je držao ekipu u igri dok se nisu konsolidirali, ali pohvale idu svim igračima. Nažalost opet smo bili bez pojedinih igrača (Malić, Derosi, Bugarin Cassioli i golman Muratović) koji bi sigurno dali svoj doprinos. Nadamo se da će drugi dio sezone biti bolji i da će nas zaobići sve te izolacije, ozljede i razno razni virusi.” izjavio je trener Inko Banović nakon utakmice.

Ovom utakmicom kovari odlaze na malu pauzu do drugog djela sezone, a na pauzu odlaze na lijepom 4. mjestu sa 11 osvojenih bodova u 11 odigranih utakmica. Vrh tablice drže Zamet sa 18 i Trsat sa 16 bodova, dok se na dnu tablice, odnosno na 13. i 14 mjestu nalaze Kozala sa 3 i Dubovac Gaza bez osvojenog boda.

Kategorija U9

RK Rudar Adria Oil ove je nedjelje odigrao 3 utakmice Županijske rukometne lige u kategoriji U9 i to zaostale utakmice 1. kola protiv RK Buzeta, 6. kola protiv RK Poreča i 7. kola protiv RK Arene Pula.

“Prvu utakmicu protiv Poreča odigrali smo lošije nego inače, dečki su izgledali kao da još uvijek spavaju tako da smo imali puno krivih dodavanja što u mini rukometu svaki protivnik vrlo brzo kažnjava, što je ovoga puta bio slučaj. U druge dvije utakmice protiv Buzeta i Arene Pula bilo je to puno bolje, smanjili smo greške na minimum, puno smo trčali i dečki su nakon laganog buđenja ispunjavali sve ono što smo se i dogovorili tako da na kraju krajeva možemo biti zadovoljni sa prikazanom igrom.” izjavio je trener Goran Vlačić.