Kategorija U17

RK Rudar Adria Oil odigrao je dvije utakmice u sklopu 5. kola 1. HRL regija 1 protiv RK Poreča i RK Umaga. U obje utakmice kovari su upisali poraz, protiv RK Poreča 21-20 i protiv RK Umaga 29-19.

“U prvu utakmicu protiv RK Poreč ulazimo u grču i već u prvih 15-ak minuta gubimo 5 razlike. U napadu ne uspijevamo realizirati stvorene prilike a u obrani nam nered stvara pivot RK Poreč sa golovima i izborenim sedmercima. U preostalih 10 minuta prvog dijela dižemo agresivnost u obrani i sigurnom realizacijom u napadu smanjujemo rezultat na samo – 1. Drugi dio nastavljamo dobrom igrom u obrani i u napadu i lovimo taj gol zaostatka sve do 46.min kada mi prelazimo u vodstvo. Ali nakon isključenja Vozile u 47. minuti primamo dva gola i ne uspijevamo postići ni jedan. Sve u svemu jako dobra utakmica i čestitke dečkima na borbenosti.” osvrnuo se trener Goran Murselović na prvu utakmicu te nastavio sa drugom.

“Drugu utakmicu protiv RK Umag opet otvaramo loše i dozvoljavamo protivniku da se u prvih 10-ak minuta odvoji na +4. Mini serijom od 3 gola vraćamo se na – 1 i tu počinjemo gubiti i snagu i koncentraciju.. U napadu je falilo ideje i koncentracije, lopta nam je bila spora, a u obrani nismo mogli zaustaviti fizički puno jaču ekipu od nas. Do kraja utakmice RK Umag je samo povećavao prednost i stigao do zaslužene pobjede. Treba napomenuti da smo opet bili nekompletni, ovaj put bez Frankovića i Slomića. Naš najbolji strijelac u obje utakmice bio je mladi Smolica sa 14 postignutih golova(7+7).”

Kategorija U14

ŽRK Rudar odigrao je dvije utakmice u sklopu Županijske rukometne lige protiv RK Buzeta i ŽRK Arene. Protiv RK Buzeta labudice su pobijedile rezultatom 21-3, a protiv ŽRK Arene pobijedile su 16-4.

“Djevojke su upisale nove dvije pobjede protiv svojih vršnjakinja iz Pule i Buzeta i čestitke svim curama na dobroj igri. Veseli me šta su sve igračice dobile priliku igrati i šta su uspješno iskoristile svoju minutažu.” ukratko je izjavila trenerica Ksenija Vozila.

Kategorija U13

RK Rudar Adria Oil odigrao je zaostalo 1. kolo Županijske rukometne lige protiv RK Arena – Pula te je poražen s visokih 31-17.

“Igrački oslabljeni nismo odigrali utakmicu na nivou kakvom se moglo parirati današnjem protivniku, kako u obrani tako i u napadu, u drugom poluvremenu igrali smo nešto bolje, ali nedovoljno dobro da nadoknadimo loš rezultat iz prvog poluvremena. Unatoč porazu trebamo gledati prema naprijed i kad budemo igrački kompletni nadati se boljim igrama, a rezultat će tada doći sam po sebi.” izjavio je trener Tomislav Stubičar nakon utakmice.

Kategorija U12

ŽRK Rudar ovog je vikenda imao žestok raspored. U subotu su labudice odigrale dvije zaostale utakmice državne lige 1. HRL regija 3 protiv ŽRK Ivanića i ŽRK Zaprešića, a dan kasnije u nedjelju jednu utakmicu Županijske rukometne lige protiv RK Arena – Pula.

Unatoč napornom vikendu labudice su pobijedile u dvije utakmice te upisale jedan poraz. Protiv ŽRK Zaprešića bile su bolje rezultatom 16-9, protiv ŽRK Ivanića su upisale poraz 22-14, a protiv RK Arena – Pula su pobijedile s visokih 12-2.

“U prvoj utakmici protiv ekipe Ivanića na žalost nismo bili na pravoj razni, cure su se borile ali sa čak 9 isključenja nismo mogli parirat vrlo dobrom domaćinu. Unatoč porazu veseli nas što je za igračicu utakmice izabrana naša Ria Gobo.” ukratko se osvrnula trenerica Ksenija Vidali na prvu utakmicu te nastavila osvrt na drugu u kojoj su labudice upisale pobjedu. “Protiv ekipe Zaprešića pokazali smo drugo lice, čvrstom i opreznijom igrom u obrani i napadu postupno smo slomili otpor Zaprešića i rutinski privele utakmicu kraju.
Pohvala svim curama što su pokazale karakter i skupile snagu da odmah nakon poraza odigraju jako dobro i na kraju se sa osmijehom i pjesmom sretne vrate kući. I u ovoj utakmici za igračicu utakmice izabrana je igračica iz naših redova, i to Marika Budanko.”

Istu ekipu u nedjelju je preuzela trenerica Natali Zahtila koja je nažalost dan prije bila odsutna zbog igračkih obaveza sa seniorskom ekipom. Kao što smo već spomenuli labudice su i u nedjelju slavile pobjedom protiv RK Arena Pula. “U ovoj utakmici priliku su dobile naše mlađe igračice koje su to odlično iskoristile te sa samo 2 primljena gola pobijedile ekipu Arene.” bila je kratka trenerica Zahtila nakon utakmice.

Kategorija U11

RK Rudar Adria Oil ove je nedjelje odigrao zaostalo 6. kolo Županijske rukometne lige protiv RK Arena Pula. Naši kovari upisali su pobjedu rezultatom 14-9.

“Dečki su odigrali požrtvovno i na kraju im se vratilo u obliku pobjede. Odigrali većinu toga šta smo se dogovorili no u pojedinim situacijama su bili brzopleti što je protivnik iskoristio. Istaknuo se golman no ni on ne bi branio dobro da obrana nije bila dobra. Sve u svemu možemo biti jako zadovoljni pobjedom, ali isto tako treba biti realan i reći kako je tu još jako puno prostora za napredak i učenje.” izjavio je trener Inko Banović.

Kategorija U9

RK Rudar Adria Oil ove je nedjelje putovao u Pulu gdje su odigrali zaostalo 4. i 5. kolo Županijske rukometne lige u mini rukometu protiv domaćina RK Verude i RK Umaga. Naši kovarići su u utakmici protiv RK Verude upisali neriješeno dok su protiv RK Umaga slavili s visokih 25-11.

“Možemo biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima iako rezultat nije bitan. U prvoj utakmici protiv Verude imali smo puno promašenih šuteva što nas je i na kraju koštalo pobjede, dok je protiv Umaga broj promašenih šuteva bio minimalan što se i odrazilo na ovako visoku pobjedu.” izjavio je trener Goran Vlačić te nadodao “Rezultat nam u tim najmlađim kategorijama ne bi trebao biti imperativ već treba gledati neke druge stvari poput osnovnih elemenata rukometne igre a upravo u tom segmentu veseli me činjenica kako su dečki pokazali određeni napredak.”