Jučer je u SC Franko Mileta odigrano je 2. kolo Županijske rukometne lige u kategoriji U13 između RK Rudar Adria Oil i RK Novigrad. Naši kovarići odigrali su odličnu utakmicu i nakraju pobijedili rezultatom 10-6.

Već u prvom poluvremenu RK Adria Oil napravila je veliku prednost i ono što je najbitnije uspjeli su sačuvati praznu mrežu tako da se na poluvrijeme išlo s rezultatom 8-0 za RK Rudar Adria Oil. U drugom poluvremenu kovarići su se malo opustili što je bilo i za očekivati, RK Novigrad postigao je 6 golova dok s druge strane RK Rudar Adria Oil samo 2 gola.

“Nakon nestvarnih 8-0 u prvom poluvremenu dečki su se malo opustili, treba uzeti u obzir da smo napravili i neke izmjene u sastavu tako da su dečki drugo poluvrijeme otvorili s dosta grešaka u napadu i dopustili protivniku da on napravi seriju od 5-0 i da nam se rezultatski približi.” izjavio je trener Goran Vlačić koji je ovoga puta uskočio kao zamjena Tomislavu Stubičaru koji je zbog privatnih obaveza bio spriječen voditi utakmicu. “U dogovoru s trenerom Stubičarom radili smo sve što su dečki pripremali ovaj tjedan i to je dobro izgledalo, mada je u pojedinim trenucima falilo malo discipline, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni. Naravno prostora za napredak uvijek ima i vjerujem kako će s vremenom ta ekipa samo rasti.” rekao je za kraj trener Goran Vlačić.

Našim dečkima ovo je prva pobjeda u Županijskoj rukometnoj ligi, do sada su odigrali samo dvije utakmice protiv RK Rovinja i RK Poreča te u obje utakmice upisali poraz.