Kao što smo i najavili ovog vikenda odigrane su brojne utakmice u kategorijama U17, U15, U14 i U11 i to sve u sklopu državnih liga. Momčad U17 putovala je u Buzet, U14 u Crikvenicu, U11 u Kastav dok su U15 igrali na domaćem terenu.

Kategorija U17

U Buzetu je odigrano 4. kolo 1. HRL – regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil odigrao dvije utakmice protiv domaćina RK Buzeta i MRK Kozale te su u obje utakmice upisali poraz. U prvoj utakmici protiv RK Buzet konačni rezultat 24-18 za domaćina. U redovima kovara najefikasniji Kokot sa 9 pogodaka, zatim Vozila 3, Mandić 2, i po 1 pogodak Slomić, Dundara, Matošević i Trajkovski. Na vratima super raspoložen bio je Murselović sa 16 obrana. U drugoj utakmici protiv MRK Kozale konačan rezultat 25-19 za RK Kozala. U redovima kovara ponovo najefikasniji Kokot sa 5 pogodaka, zatim Mandić i Dundara po 4, Vozila 3, i po 1 pogodak Slomić, Matošević i Trajkovski. Ponovno je odličan na vratima bio Murselović sa 17 obrana.

“Igrali smo bez 2 vrlo bitna igrača, a momčad smo morali popuniti sa dečkima iz mlađe kategorije. Uz to nismo uspjeli odraditi ni zajednički trening tako da nažalost više od toga nismo mogli očekivati.” izjavio je nakon utakmice trener Goran Murselović, te nastavio “Bilo je i dobrih i loših momenata u igri ali nažalost puno tehničkih grešaka nas je na kraju koštalo.”

 

Kategorija U15

U Labinu je odigrano 4. kolo 1. HRL – regija 1 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil odigrao dvije utakmice, protiv RK Opatije i MRK Kozale. Naši kovari su u obje utakmice upisali pobjedu i pokazali odličnu igru kako u fazi obrane teko i u napadu.

U prvoj utakmici protiv RK Opatije, unatoč manjku igrača protivničke ekipe, naša kvaliteta je došla do izražaja. Prvo poluvrijeme nije bilo na nivou, no drugo totalno druga priča. Kovari su na kraju pobijedili rezultatom 18-11 a po broju golova isticali se Dundara i Velagić sa 4 i Smolica s 3.

“Prevagu u toj utakmici je donijela ekipna borbenost, volja i htijenje. Kada nekome nije išlo uskočili su drugi i pokrili šta je trebalo. Karakter svih, borbenost u obrani – na razini profesionalaca! Nemam što drugo za reći nego pohvaliti dečke.” bio je kratak trener Inko Banović

U drugoj utakmici protiv MRK Kozale kovari su upisali pobjedu s visokih 20-9. U ovoj utakmici istaknuo se Roko Franković sa 12/12 obrana u 15-ak minuta, no isto tako treba istaknuti obranu koja je, predvođena Ognjenom Malićem na centru i Gabrijelom Trajkovskim na prednjem, pokazala kako se igra i bori za svoju ekipu i boje kluba.

Zadovoljstvo prikazanim u oba dvije utakmice nije skrivao ni trener Inko Banović, “Samo mogu reći da je zadovoljstvo vidjeti rezultate i napredak koji su napravili kroz svo ovo vrijeme te da sam ponosan na klince.” a zatim se osvrnuo na utakmicu protiv Kozale, “Što reći za ekipu kada smo prvi gol dobili u 16. minuti. U napadu smo bili malo rezervirani, barem prvih 10-ak minuta gdje se pokazala individualna kvaliteta Ivana Dundare  koji je u 15 minuta postigao 6 pogodaka, a u nastavku utakmice – rapsodija! Ne znam šta mi je bilo ugodnije gledati, obranu kako pokrivaju jedni druge, napad gdje pored svih promašaja nema svađe već podrška, ili golmane koji su imali skupa 20-ak obrana” zadovoljno će nakon utakmice trener Inko Banović ta je za kraj nadodao “Ovo je definitivno bila najbolja predstava naših klinaca od kada igraju skupa.”

Kategorija U14

U sklopu 2. kola 1. HRL – regija 3 koje se ove subote odigralo u Crikvenici ŽRK Rudar je odigrao dvije utakmice protiv ŽRK Gospića i ŽRK Vinodola te su cure u obje utakmice upisale pobjedu.

U prvoj utakmici protiv ŽRK Gospića naše labudice su upisale pobjedu s visokih 27-17 te tako svoju prvu utakmicu u državnoj ligi obilježile na najljepši mogući način. Po postignutim golovima istaknule su se Lucija Golja sa 9 pogodaka, zatim Osmić sa 8, Benazić sa 6, a po 1 pogodak upisale su Suvajac, Mucić, Blašković i Šverko. Za igračicu utakmice izabrana je Adriana Benazić.

“Početak utakmice nije ukazivao na dobru igru sa naše strane, međutim nakon prvog šoka i adaptacije cure su krenule jako i utakmicu rutinski privele kraju.” rekla je trenerica Ksenija Vozila te zadovoljno istaknula “Bila je to prilika da sve igračice daju svoj doprinos pobijedi što me jako veseli.”

U drugoj utakmici možemo reći da smo vidjeli još bolju predstavu labudica. Ovoga puta protivnik je ŽRK Vinodol koji je na kraju poražen sa još većom razlikom nego u prvoj utakmici, konačan rezultat je bio 21-8. Ponovno se među strijelcima istaknula Lucija Golja sa 7 pogodaka, a na listu strijelaca su se upisale još i Mucić sa 4, Benazić i Osmić sa 3, te Kurpejević i Šverko sa po 2 pogotka. U ovoj utakmici za igračicu utakmice izabrana je Lucija Golja.

“U ovoj utakmici na teren je izašla neka potpuno druga ekipa Rudara u kojoj moram pohvaliti sve igračice od prve do zadnje. Cure su čvrstom igrom u obrani od prve minute i kolektivnom igrom u napadu iz minute u minutu povećavale svoju prednost tako da rezultat ni u jednom trenutku nije bio upitan.” izjavila je trenerica Ksenija Vidali te za kraj nadodala “Veseli me zajedništvo u ekipi i pohvalila bi sve igračice na međusobnom bodrenju za svaki postignuti gol i obranjenu loptu. Čestitke i mlađim igračicama koje su hrabro nastavile borbu i dale svoj doprinos ukupnoj pobjedi.”

Kategorija U11

RK Rudar Adria Oil ove je nedjelje odigrao 3 utakmice u sklopu 1. HRL – regija 1. Najprije su u sklopu 1. kola odigrali zaostalu utakmicu protiv RK Viškova koji nam je ujedno i par u natjecanju, a zatim su uslijedile utakmice 2. kola protiv RK Gospića i ŠR Karlovca. Naši kovarići su u sve tri utakmice upisali poraz i na taj način ostali bez bodova u svojim prvim utakmicama državne lige.

U prvoj utakmici protiv RK Viškova naši dečki poraženi su rezultatom 16-8. U drugoj utakmici protiv RK Gospića poraz je bio još i bolniji s visokih 32-13, dok su u posljednjoj utakmici protiv ŠR Karlovca poraženi rezultatom 24-10.

“Od te tri utakmice, da smo bili kompletni vjerujem da smo mogli do boljeg rezultata u utakmici protiv Viškova, dok smo u ove druge dvije utakmice sa kompletnom momčadi mogli samo ublažiti poraz. Protivnici su ovoga puta bili bolji i konkretniji u igri i na tome im treba čestitati a na nama je da radimo još jače i pokušamo ispraviti neke pogreške koje nam se konstantno dešavaju.” bio je kratak trener Goran Vlačić nakon teškog starta u sezoni i prvim utakmicama u državnoj ligi.