Prije nego krenemo s rezultatima odigranih utakmica treba napomenuti kako su se zbog korone i mjera izolacije odgodile utakmice Županijske rukometne lige u kategoriji U14 i U12, državne lige u kategoriji U12 te Županijske rukometne lige u kategoriji U9.

Dječaci U15 ove su subote odigrali 3. kolo 1. HRL u Puli protiv RK Dubovac Gaza i protiv Š.R. Karlovca. Korona i izolacije nisu zaobišle ni ovu ekipu tako da je trener Banović na raspolaganju imao svega 8 igrača za te dvije utakmice. U prvoj utakmici protiv RK Dubovac Gaza naši kovari pobijedili su s visokih 26-16.

“To je bila utakmica koju smo morali dobiti. Dečki su bili dobri, međutim unatoč visokoj pobjedi realizacija u napadu nije bila zadovoljavajuća.” osvrnuo se ukratko trener Banović na pobjedu protiv Dubovca.

U redovima kovara najviše se istaknuo Dundara sa 10 pogodaka, a u stopu ga je pratio Smolica sa 9. Na listu strijelaca upisali su se još Matošević sa 5 i Derosi i Velagić sa po 1 pogotkom.

U drugoj utakmici na naplatu je došao nedostatak igrača, odnosno smanjena rotacija. “Umor je definitivno presudio. Igrati drugu utakmicu za redom i to protiv još jačeg protivnika uz probleme koje imamo – mali broj igrača, teško je bilo očekivati pozitivan rezultat. Šteta da nismo bili kompletni jer i s 8 igrača odlično smo im parirali skoro cijelu utakmicu. Vjerujem kako smo utakmicu izgubili prvenstveno zbog naših grešaka a ne zbog njihove kvalitete.” osvrnuo se trener Banović na utakmicu protiv Karlovca koju je RK Rudar Adria Oil izgubio 17-13.

Među domaćima ovoga puta Smolica je najbolji strijelac sa 5 pogodaka, pratio ga je Dundara sa 4, Derosi sa 3 i Velagić sa 1 pogotkom.

Dječaci U13 ove su subote odigrali svoje prve službene utakmice u velikom rukometu i to u sklopu Županijske rukometne lige. Kovari su gostovali u Rovinju gdje su odigrali 3. kolo protiv RK Poreča i 4. kolo protiv domaćina RK Rovinja.  U obje utakmice naši kovari su upisali poraz međutim razloga za nezadovoljstvo nema.

“Dečkima su ovo prve utakmice nakon dugo vremena i nažalost nismo bili kompletni što nam je smanjilo mogućnost rotacije i naravno utjecalo na umor kod igrača, pogotovo u drugoj utakmici. Protiv Poreča imali smo dobar ulazak u utakmicu. Napad je funkcionirao, igra u obrani solidna ali ovoga puta protivnik je bio bolji i zasluženo je pobijedio.” osvrnuo se trener Stubičar na poraz protiv RK Poreča rezultatom 25-17.

“Druga utakmica bila je totalna suprotnost. Ulazak u utakmicu slab, a definitivno najveći krivac za to je umor. Dečki su igrali drugu utakmicu za redom i umor je odradio svoje, bilo je puno isforsiranih udaraca na gol, slabo vraćanje u obranu i još slabija igra u obrani. Sve govori podatak kako nam je protivnik istrčao 15 kontri.” osvrnuo se trener Stubičar na utakmicu protiv RK Rovinja koju su dečki izgubili s visokih 40-20, te zaključio “Sve u svemu zadovoljan sam angažmanom i željom koju su dečki pokazali, definitivno nam je falila širina na klupi ali idemo dalje i nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama pokazati napredak.”

Djevojčice U10 ovog su vikenda odigrali 3. kolo Županijske rukometne lige u mini i super mini rukometu na gostovanju u Rovinju. U mini rukometu djevojčice su upisale pobjedu dok u super mini rukometu poraz.