Ove subote u Labinu se igralo 2. kolo 1. HRL u kategoriji dječaka U15 u sklopu kojeg su u Labinu gostovale ekipe RK Čavle i RK Mornar Crikvenica. RK Rudar Adria Oil se natječe u paru sa RK Arena Pula, tako da su te dvije ekipe odigrale svaka po dvije utakmice sa drugim parom kojeg čine već spomenute ekipe RK Čavle i RK Mornar Crikvenica. Odigrano je ukupno 4 utakmice i svaka je našim gledateljima priuštila dobar i lijep rukomet.

Prva utakmica igrala se između RK Arene Pula i RK Čavle. RK Čavle je već u samom startu utakmice preuzeo vodstvo u svoje ruke i ni u jednom trenutku nisu dozvoljavali RK Areni Pula da se približe na manje od 2 gola razlike. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 18-14.

U drugoj utakmici sastali su se RK Rudar Adria Oil i RK Mornar Crikvenica. Kovari su loše otvorili utakmicu, što RK Mornar Crikvenica koristi i već u 10. minuti imaju lijepu prednost od +5 pri rezultatu 8-3. Kovari su jednostavno zaredali dosta promašaja što se protivniku s druge strane nije dešavalo i na poluvrijeme se išlo s rezultatom 13-8 za RK Mornar Crikvenicu.

U nastavku kovari ne uspijevaju uhvatiti zaostatak, međutim boljom igrom isto tako ne dozvoljavaju protivniku da se još više odvoji tako da je konačni rezultat 25-20 za RK Mornar Crikvenicu.

Za RK Rudar Adria Oil nastupali su: Muratović, Vozila (3), Trajkovski, Mucić (2), Černi, Dundara (2), Matošević (1), R. Franković, Derosi, Velagić (6), A. Franković, Smolica (5), Malić (1), Danny Mišon.

U trećoj utakmici ponovno je na teren izašla momčad RK Rudar Adria Oil, ovoga puta protiv momčadi RK Čavle koja je u prvoj utakmici bez većih problema svladala RK Arenu Pula. Kovari ponovno prvo poluvrijeme otvaraju lošije od drugog, ovoga puta rezultat na poluvremenu 12-8 za RK Čavle, međutim u nastavku slijedi iznenađenje. Kovari u startu smanjuju zaostatak na -2 i nakon toga ponajbolji igrač RK Čavla, Franko Topalović u 7. minuti nastavka dobiva crveni karton. Naši kovari odlično koriste šok u redovima Čavla i polako hvataju zaostatak da bi u 38. minuti, odnosno 2 minute prije kraja izjednačili na 15-15 a ubrzo nakon toga preko Velagića poveli, da bi u posljednjem napadu Dundara potvrdio pobjedu golom za 17-15. U drugom poluvremenu obrana je odradila veliki dio posla što potvrđuje činjenica da su gosti zabili samo 3 gola u tih 20 minuta igre.

Za RK Rudar Adria Oil nastupali su: Muratović, Vozila (4), Trajkovski (2), Mucić (1), Černi, Dundara (3), Matošević, R. Franković, Derosi (1), Velagić (5), A. Franković, Smolica (1), Malić, Danny Mišon.

U posljednjoj, četvrtoj utakmici 2. kola sastali su se RK Mornar Crikvenica i RK Arena Pula. Utakmica koja je isto tako priredila iznenađenje što se tiče rezultata. RK Arena Pula iskoristila je lagani ulazak RK Mornara Crikvenice u utakmicu i odmah napravili seriju 3-0. U nastavku Arena Pula uspijeva zadržati vodstvo, u par navrata RK Mornar Crikvenica uspijeva izjednačiti rezultat međutim za više od toga nisu imali snage ni koncentracije. Konačan rezultat 21-20 za RK Arenu Pula.

Rezultati 2. kola 1. HRL U15

  • RK Arena Pula (14) – (18) RK Čavle
  • RK Rudar Adria Oil (20) – (25) RK Mornar Crikvenica
  • RK Čavle (15) – (17) RK Rudar Adria Oil
  • RK Mornar Crikvenica (20) – (21) RK Arena Pula