Ljetni kamp KOVARIĆI započeo je sa svojim radom 28.06. i trajat će sve do 30.07. kada je planiran kraj posljednje grupe polaznika. Ove godine kroz kamp će proći otprilike 150 djece što je za organizatore iznenađujuće velika brojka s obzirom na iskustva od prošle godine kada je kamp organiziran po prvi puta. Već smo pisali kako su sve grupe, a ima ih ukupno 5, u vrlo kratkom roku popunjene.

“Bez obzira što su sve grupe popunjene i što su prijave za kamp zatvorene prije točno mjesec dana, interes za kampom traje i dan danas. Svaki dan primamo pozive za kamp i nažalost moramo odbijati ljude jer nemamo kapaciteta za preći sadašnju brojku prijavljenih. S jedne strane drago nam je da je situacija takva jer nam je to pokazatelj kako smo prošle godine odradili odličan posao i očito je Labin prepoznao vrijednost tako kvalitetnog projekta kao što je Ljetni kamp KOVARIĆI. S druge strane opet nam je žao da će neka djeca ostati zakinuta za dobru zabavu i lijepa iskustva koje nudi naš kamp svim polaznicima, pogotovo onoj djeci koja su prošle godine bila s nama ali se ove godine nisu na vrijeme uspjeli prijaviti.” rekao je organizator i voditelj kampa Goran Vlačić.

Prva grupa polaznika otvorila je ovogodišnji Ljetni kamp KOVARIĆI u periodu od 28.06. do 02.07. i pred organizatorima su još 4 grupe. U prvoj grupi bilo je upisano 32 polaznika, a o njima se brinulo 4 trenera i 2 volontera Labinske škole rukometa koji su im detaljno isplanirali svaki dan, što sa sportskim aktivnostima, što sa kreativnim radionicama i društvenim igrama.

Kovarićima je svaki dan započeo sa treningom na igralištu resorta Girandella, a jednom tjedno igralište bi se zamijenilo pješčanim igralištem isto tako u sklopu resorta. Nakon odrađenog treninga kovarići su se osvježili u moru, a za neplivače i plivače početnike organizirana je škola plivanja. Nakon osvježenja uslijedio je doručak i nakon toga kratak odmor. Naravno djeca ne znaju što je odmor tako da je to više ličilo na slobodno vrijeme kada su se zabavljali sa raznim društvenim igrama nego što su se stvarno odmorili. Nakon toga na redu su kreativne radionice i sportske aktivnosti do 13:30 sati kada je vrijeme za ručak o kojem brine partner projekta Valfresco direkt. Nakon ručka ponovno bi se uputili na more i time bi završio dan u Ljetnom kampu KOVARIĆI.

Naravno to nije sve, jednom tjedno, ovisno o vremenu i dogovoru, organizatori za kovariće pripreme razna iznenađenja. Jedno od iznenađenja je posjet jednog od promotora kampa, a u 1. grupi to je bio naš reprezentativac i igrač RK NEXE iz Našica, Fran Mileta koji je drage volje posjetio kamp odmah po povratku sa reprezentativnog okupljanja i odrađenog turnira u Španjolskoj. Nakon odrađenog treninga kovarići su imali priliku popričati sa našim Franom koji im je pokušao približiti što znači biti sportaš profesionalac i koliko odricanja treba da bi se došlo na tu razinu.

Osim posjeta naših promotora kovarići jednom tjedno idu u aquapark Wibit na Girandelli i na vožnju vlakićem do plaže u Maslinici.

Nakon 1. grupe organizatorima je preostalo još 4 grupe kovarića, kao što smo spomenuli kraj Ljetnog kampa KOVARIĆI planiran je 30. srpnja.

Ovim putem zahvaljujemo se partnerima projekta Valamar i Valfresco direkt, a treba napomenuti kako je ove godine vrijednost projekta Ljetnog kampa KOVARIĆI prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta sufinancirajući projekt.