Ovog vikenda u Rijeci je održan dvodnevni turnir Zametske bubamare u sklopu kojeg su nastupale naše dvije ekipe U10 i U12. Već smo ranije pisali kako su naše cure U10 ostvarile odličan rezultat osvojivši 2. mjesto u prvom danu turnira, više o uspjehu pročitajte ovdje, a drugi dan je pripao starijoj generaciji U12.

Naše cure pod vodstvom trenerice Ksenije Vidali bile su u jednoj od težih skupina s Trešnjevkom, Ogulinom, Vinodolom i Udarnikom. U prvoj utakmici protiv Trešnjevke cure su upisale prvi poraz na turniru. Na poluvremenu je rezultat bio 6-2, da bi se do kraja utakmice povećao na 12-6 za Trešnjevku.

Već u drugoj utakmici protiv Udarnika cure su u puno boljem izdanju. Cijela utakmica igrala se u egalu, na poluvremenu rezultat 6-4 za Udarnik a u drugom 3-2 za Rudar, međutim ukupno nedovoljno za pobjedu. Finalni rezultat 8-7 za Udarnik i nažalost drugi poraz na turniru.

U trećoj utakmici protivnik je Vinodol. Prvo poluvrijeme cure su nastavile u ritmu prethodne utakmice, igralo se u egalu i na poluvrijeme se išlo s rezultatom 6-5 za Vinodol. Međutim u drugom poluvremenu druga priča, slabiji ulazak i pad koncentracije rezultirao je na kraju visokom pobjedom Vinodola 13-7 i nažalost s tim porazom cure su izgubile šansu za proći skupinu i plasirati se u drugu fazu turnira.

Za kraj ostala je još utakmica protiv Ogulina. Ponovno dobra igra u prvom djelu i nešto slabija u drugom rezultirale su porazom 7-5. Na poluvremenu je bilo izjednačeno, 2-2, da bi drugo poluvrijeme ponovno presudilo.

Trenerica Ksenija Vidali zadovoljna je prikazanom igrom svojih cura, pogotovo kada se uzme u obzir dugačka pauza izazvana korona krizom zbog koje se nije igralo nikakvo natjecanje više od godinu dana. “U svakoj utakmici bili smo tu negdje i onda padnemo, najčešće u drugom poluvremenu. Uz to bilo je puno isključenja što je svakako utjecalo na rezultat, pogotovo u utakmici protiv Udarnika u kojoj smo izgubile 1 razlike, cure su bile jako tužne zbog toga. S druge strane osjetio se i lagani pad u igri kad više nismo bile u utrci za medalje.” 

Sve u svemu glavu gore, bit će još puno turnira i sigurna koja medalja.