Ovog vikenda u Rijeci je održan turnir Zametskih bubamara na kojem je u kategoriji djevojčica U10 nastupala i naša ekipa ŽRK Rudar pod vodstvom trenerice Natali Zahtila.

Nakon više od godinu dana bile su to prve utakmice u velikom rukometu za naše labudice i možemo reći da su ih odlično odradile. U skupini su odigrale 3 utakmice i upisale 2 pobjede i jedan poraz.

 

U prvoj utakmici protiv RK Rovinja cure su krenule odlično i u prvom poluvremenu već napravile veliku prednost od 4-0. U drugo poluvrijeme se ušlo malo lakše i na kraju prva pobjeda i rezultat 6-1.

Već u drugoj utakmici cure su doživjele i prvi poraz. Protivnik je ovoga puta bila RK Lokomotiva koja se pokazala kao veoma jak i zahtjevan protivnik. U prvom poluvremenu rezultat je bio 2-0, da bi u drugom naše cure postigle 2 gola, međutim primile su 4, i na kraju ukupan rezultat 6-2 za RK Lokomotivu.

Već u sljedećoj utakmici i posljednjoj u skupini naše cure se vraćaju na pobjednički put, i ovoga puta bile su bolje od RK Udarnika. Na poluvremenu rezultat je bio 2-0, da bi na kraju utakmice naše cure slavile s ukupnih 7-3.

Nakon odigranih utakmica po skupini, RK Lokomotiva je zauzela 1. mjesto, naše cure su završile na 2. mjestu, na 3. mjestu RK Udarnik i 4. mjesto je zauzela ekipa RK Rovinja.

Rezultati u grupnoj fazi

Rezultati za plasman

Kao drugoplasirane u skupini naše cure su izborile plasman u polufinale gdje ih je dočekala prvoplasirana ekipa iz druge skupine RK Vinodol. Drugi polufinalni par bile su ekipe RK Lokomotiva 1 i RK Lokomotiva 2.

Protiv RK Vinodola naše cure su ponovno odigrale odličnu utakmicu i upisale još jednu pobjedu vrijednu ulaska u finale. Na poluvremenu je bilo 3-1, da bi do kraja utakmice vodstvo naraslo na 7-4.

U finalu popravni ispit i ponovno RK Lokomotiva. Nakon slabijeg prvog poluvremena i rezultata 4-0 za RK Lokomotivu, naše cure u drugom poluvremenu hvataju zaostatak, zabijaju 4 gola dok je nažalost RK Lokomotiva uspjela zabiti 1 gol što je bilo dovoljno za pobjedu i ukupan rezultat 5-4 za RK Lokomotivu.

 

Trenerica Natali Zahtila može biti samo zadovoljna s prikazanom igrom na turniru, što je i potvrdila. “Prezadovoljni smo s rezultatom s obzirom da nam je to prvi turnir u velikom rukometu.  Cure su bile presretne jer su cijelu sezonu marljivo trenirale i učile veliki rukomet, te dobile priliku vidjeti na čemu smo. Po rezultatu vidimo da smo na dobrom putu ali ima još puno za učiti i puno je tu prostora za napredovati.” osvrnula se trenerica Zahtila na svoju ekipu, te nastavila “U finalu smo loše ušli u igru jer smo od te iste ekipe izgubili u skupini pa su cure mislile da ne mogu protiv njih ali u 2. poluvremenu su se opustile i od rezultata 0:4 stigle do 4:5.”.

I za kraj čestitke organizatoru ŽRK Zametu na odlično organiziranom turniru, i naravno našim curama na prvoj medalji u velikom rukometu. Vjerujemo da će ih biti još puno.