Od 23. do 28. lipnja u Ludbregu će se održati okupljanje Hrvatske mlađe kadetske reprezentacije, a na popisu izbornika Mateja Miškovića našao se i naš igrač Niko Franković.

Veliko je to priznanje kako za klub tako i za svakog igrača. Svaki sport pa tako i rukomet iziskuje puno truda i odricanja kako bi se došlo do tako jednog uspjeha. Svim mladim igračima poziv za reprezentaciju trebao bi biti san i velika motivacija da svakim danom budu sve bolji i bolji, mladi Franković je u tome uspio i od srca čestitamo.

“Vrlo sam iznenađen pozivom, iskreno nisam imao nikakva očekivanja, naravno jako sam ponosan i sretan te će mi to svakako biti motivacija za daljnji rad.” izjavio je Niko Franković nakon što je saznao da je na popisu izbornika Miškovića. Uz njega tu je veliki broj kvalitetnih igrača koje smo imali prilike gledati na neto odigranoj završnici prvenstva Hrvatske u kategoriji U17. “O reprezentaciji, odnosno igračima mislim da nemam što govoriti, sve su to fantastični igrači te samo mogu biti ponosan što uopće imam priliku dijeliti svlačionica s njima. Kao što sam rekao, veoma sam ponosan i sretan. Mogu reći da se mukotrpan rad isplatio te ću sigurno još jače nastaviti dalje.” za kraj će Niko Franković.

S druge strane svi članovi kluba mogu biti veoma ponosni na poziv izbornika Miškovića jer se time nastavlja tradicija odlaska mladih igrača u reprezentativne vode upravo iz našeg kluba, iz Labina. Veliko je to priznanje stručnom stožeru kluba i Labinskoj školi rukometa na kvalitetnom radu u mlađim kategorijama i još veća motivacija da se nastavi dizati kvaliteta rada s našim najmlađima.

Trener Zupičić ne krije oduševljenje, ali isto tako napominje kako je Franković svojim igrama definitivno zaslužio poziv. “Niko Franković je najbolji igrač 1. HRL U17 regija 1 i potpuno zasluženo je dobio poziv izbornika. Ne samo da se dokazao u svojoj ligi, već je u potpunosti pokazao svoj potencijal u seniorskoj 1. HRL jug gdje je sigurno bio najmlađi ili među 5 najmlađih igrača. I tu je odigrao izvrsno, cijelu sezonu igra u kontinuitetu, a eksplodirao je zadnje 3 utakmice gdje je zabio 27 golova igrajući praktički svaku utakmicu 60 minuta. Ima najbitnije karakteristike da postane vrhunski igrač: strahovitu radnu etiku, odgovornost, brzo shvaća i prihvaća ono što ga se uči i kada tome dodamo neosporni talent mislim da će se Niko, ali i svi mi s njim imati čemu veseliti u rukometnoj budućnosti. To je velika nagrada za njega, ali i za Labinsku školu rukometa, za klub i za sve njegove suigrače i trenere koji su mu pomogli da tu stigne. Sretno Niko i samo strpljivo i odlučno!” riječi su glavnog trenera seniorske momčadi Dalibora Zupičića.

Kao što smo spomenuli reprezentacija će okupljanje odraditi u Ludbregu od 23. do 28. lipnja te će u tom periodu odigrati dvije utakmice protiv reprezentacije Austrije. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju 27.06. s početkom u 19:00 sati, a druga dan kasnije u ponedjeljak 28.06. u 11:00 sati.

Izbornik Matej Mišković na ovu akciju pozvao je sljedeće igrače:

Tin Herceg (RK Varaždin), Nikola Kahlina (MRK Sesvete), Stipe Perinović (RK Zadar1954), Marko Bajan (RK Valpovka), Fran Zovak (RK Maksimir Pastela), Ivano Pešut (GRK Varaždin 1930), Maksimilijan Molc (RK Dubrava), Adrian Čosić (RK Rudar), Martin Krizmanić (RK Rugvica), Diano Ćeško (RK Izviđač Ljubuški), NIKO FRANKOVIĆ (RK RUDAR LABIN), Tonči Ivanišević (RK Balić Metličić), Matija Bajer (RK Valpovka), Nikola Ivanković (RK Rugvica), Aleksandar Čaprić (RK PPD Zagreb), Tian Borovec (MRK Dugo Selo), Karlo Jurić (RK Maksimir Pastela), Josip Majić (RK Balić Metličić), Sven Majdak (RK Maksimir Pastela), Franko Krstić (RK Valpovka).

U slučaju naknadnog poziva na listi za pričuve nalaze se:

Tin Baković (MRK Sesvete), Frano Debelić (HRK Karlovac), Zvonimir Hrka (RK Rugvica), Roko Markota (RK Valpovka), Gabrijel Bartolić (RK Rudar), Relja Kojčin (HRK Karlovac).