U nedjelju je odigrano 4. kolo lige za prvaka 1. HRL U15 u Senju. RK Rudar Adria Oil sastao se sa domaćinom RK Senj te izravnim konkurentom za odlazak na završnicu RK Gospić. U prvoj utakmici, rezultat koji je svakako išao na ruku kovara, RK Arena Pula je u napetoj završnici svladala RK Gospić rezultatom 21:20. U drugoj je utakmici RK Rudar Adria Oil teže od očekivanog  svladao domaćina RK Senj rezultatom 27:22.
“Prevelika želja a premalo koncentracije nas je dovelo do 35min neizvjesnosti, no na kraju smo sve to prebrodili i  uspjeli pobijedili. Realno, utakmica za zaborav, bez obzira na pobjedu.”  bio je kratak i jasan trener Banović nakon, unatoč pobjedi, loše igre svoje ekipe.
Nažalost ništa bolju igru dečki nisu pokazali ni u drugoj utakmici protiv RK Gospića. ” Što drugo reći nego repriza prijašnje utakmice no ovoga puta sa negativnim ishodom. Nadamo se da nas ovi bodovi neće koštati završnice.”  RK Rudar Adria Oil izgubio je od RK Gospića 24:22 čime je i stanje na tablici ostalo isto.
Gospić je i dalje na 4. mjestu koje vodi na završnicu, dok se RK Rudar Adria Oil nalazi na 5. mjestu sa 3 boda i utakmicom manje. Kovari su i dalje u igri za završnicu, ukoliko ne bude nekih iznenađenja u sljedeća 3 kola, ove dvije ekipe ponovno se sastaju u sklopu 8. kola u Puli – u dvoboju koji će odrediti putnika na završnicu prvenstva Hrvatske.