RK Rudar Adria Oil U15 uzeo 2 boda na gostovanju u Rijeci

Ove subote RK Rudar Adria Oil U15 odigrao je 12. kolo 1. HRL regija 1 u Rijeci te iznenađujuće izgubio od RK Opatije rezultatom 18-11, te teže od očekivanog pobijedio domaćina MRK Kozalu rezultatom 19-18.

U prvom djelu sezone kovari su uvjerljivo svladali Opatiju i to identičnim rezultatom kao i što su ovoga puta poraženi. “Kako smo ušli u utakmicu tako je i završilo. Igrali smo protiv disciplinirane ekipe čija je igra imala glavu i rep. Naša bez i jednog i drugog. U obrani bez kontakta, u napadu bez vanjskog šuta a igraš protiv 6-0 obrane. Pojedini igrači su podbacili iako smo ih pripremali cijeli tjedan za to. -7 je realna slika utakmice.” izjavio je trener Inko Banović nakon iznenađujućeg poraza.

U drugoj utakmici kovari su upisali bodove međutim igra ponovno nije bila na očekivanoj razini. “Utakmica u kojoj je jedino bilo za pohvaliti htijenje no ne i igru. Golmani se nisu mogli sastati u obje utakmice, krenu sa povezanih 4-5 obrana i onda nestanu. Pojedinci u ekipi opet stavljaju sebe ispred ekipe i to rezultira mučenjem sebe i ostatka ekipe. Osvojili smo 2 boda no iskreno najpoštenije bi bilo izjednačeno.” riječi su trenera Inka Banovića.

ŽRK Rudar U14 se vratio s gostovanja s porazom i pobjedom

Ove nedjelje ŽRK Rudar U14 odigrao je 9. kolo 1. HRL regija 3 na gostovanju u Sv. Ivan Zelini. Labudice su upisale očekivanu i uvjerljivu pobjedu protiv ŽRK Drenak rezultatom 33-22, dok su u drugoj utakmici poražene od ŽRK Zeline 25-21 koja je nastavila svoj niz utakmice bez poraza.

“Protiv Zeline imale smo rezultat do 41. minute međutim prevagnula je šira klupa domaćina i isključenja naših igračica. Ne mogu oteti dojmu da smo mogle nešto više, međutim cijeli tjedan smo se mučili sa raznim izostancima tako da se ovim putem samo mogu zahvaliti igračicama koje su usprkos izostanku sa treninga radi bolesti u tjednu ipak stisnule zube i odigrale utakmicu do kraja.” izjavila je trenerica Ksenija Vidali nakon poraza od ŽRK Zelina, te se ukratko osvrnula na utakmicu protiv Drenaka, “U drugoj utakmici priliku su dobile mlađe igračice koje su stvarno grizle i dale sve od sebe. Sve u svemu moramo bit zadovoljni iako nam je malo falilo za korak više.”

RK Rudar Adria Oil U13 na gostovanju poražen od Poreča i Rovinja

Ove subote RK Rudar Adria Oil U13 odigrao je 8. i 9. kolo Županijske rukometne lige. U sklopu 8. kola protivnik je bio RK Poreč koji su bili bolji od naših kovara rezultatom 26-13, dok su u sklopu 9. kola igrali protiv RK Rovinja te isto tako upisali poraz rezultatom 28-25.

“U utakmicu protiv Rovinja smo ušli jako dobro, domaćin se nije odvajao na više od 3 gola razlike, čak smo u zadnjoj minuti imali smo 1 gol zaostatka, ali nažalost nismo izdržali, već u tom periodu primamo 2 lagana gola.” osvrnuo se trener Tomislav Stubičar na poraz od Rovinja, te se nadovezao na utakmicu protiv Poreča, “U toj utakmici falilo je snage. Teško je odigrati dvije utakmice za redom pogotovo protiv jedna kvalitetne ekipe poput Poreča. Obranu nismo igrali na nivou, dečki nisu pokazali potrebnu agresivnost, također slabije smo se i vračali u obranu. U napadu smo pokušavali individualno ali nije išlo.”

RK Rudar Adria Oil U11 upisali 2 poraza na gostovanju u Karlovcu

Ove subote RK Rudar Adria Oil U11 odigrao je 6. kolo 1. HRL regija 1 protiv RK Gospića i RK Karlovca. U obje utakmice kovari su upisali poraz. U prvoj utakmici protiv RK Gospića RK Rudar Adria Oil je poražen rezultatom 22-13, dok su od RK Karlovca poraženi 19-14.

“Treba biti realan, jedna i druga ekipa trenutno su bolje od nas i rezultat je očekivan. Unatoč porazu trebamo biti zadovoljni jer smo protiv jedne i druge ekipe u prvom djelu izgubili s puno većom razlikom, od Gospića -19 a od Karlovca -14, dok smo ovoga puta taj zaostatak smanjili na -9 protiv Gospića i -5 protiv Karlovca. Dečki su definitivno pokazali napredak s obzirom na prvi dio sezone i to je ono što me najviše veseli. Treba još poraditi na disciplini u igri jer po svemu ostalom vjerujem kako se možemo nositi sa svim ekipama pa tako i s ove dvije.” izjavio je trener Goran Vlačić nakon teškog gostovanja u Karlovcu.

ŽRK Rudar U10 osvojile 3. mjesto na 25. Otvorenom prvenstvu Istre

Ove subote u Umagu je održano 25. Otvoreno prvenstvo Istre na kojem su nastupale i dvije ekipe ŽRK Rudar U10. U 2011. godištu ŽRK Rudar U10 osvojio je 3. mjesto pobjedom protiv RK Omišlja 13-12. Osim bronce u toj kategoriji naša igračica Karla Koljanin uvrštena je u najbolju petorku turnira. U 2012. godištu ŽRK Rudar zauzeo je 8. mjesto.