Ovog vikenda svoje utakmice su odigrale djevojke U14 u sklopu državne lige 1. HRL regija 3, dječaci U11 odigrali su jednu utakmicu Županijske rukometne lige dok su dječaci U9 i djevojčice U10 nastupale na 30. memorijalnom turniru Zvonimir Škelr u organizaciji MRK Kozale. Nažalost zbog situacije s koronom odgođeno je 8. kolo 1. HRL regija 1 u kategoriji U17 u sklopu kojeg su naši dečki trebali putovati u Gospić.

Kategorija U14

ŽRK Rudar bio je domaćin 6. kola 1. HRL regija 3 u sklopu kojeg su odigrale dvije utakmice, protiv RK Umaga i RK Poreča. U obje utakmice naše labudice su upisale pobjedu. Protiv ŽRK Umaga bile su bolje rezultatom 28-23 dok su u drugoj utakmici protiv ŽRK Poreča slavile s 30-29. Komentar na utakmice dala nam je trenerica Ksenija Vidali.

“Ono što je najbitnije, u obje utakmice dalo se priliku svim igračicama kao što smo i planirali. Kao i u svakoj utakmici, i ovoga puta bilo je stvari s kojima sam bila jako zadovoljna, ali s druge strane bilo je dosta grešaka na kojima ćemo poraditi u narednim treninzima.”

Rezultati svih utakmica:

  • Umag (23) – (28) Rudar
  • Poreč (26) – (13) Murvica
  • Rudar (30) – (29) Poreč
  • Murvica (17) – (38) Umag

Za najbolje igračice u prvoj utakmici između Umaga i Rudara izabrane su Vanesa Andročec (Umag) i Ema Osmić (Rudar). U drugoj utakmici između Poreča i Murvice za najbolje igračice izabrane su Antea Prskalo (Poreč) i Ana Bošnjak (Murvica) U trećoj utakmici između Rudara i Poreča za najbolje igračice izabrane su Nina Šverko (Rudar) i Nikolina Kodan (Poreč). U posljednjoj utakmici između Murvice i Umaga za najbolje igračice izabrane su Klara Ereiz (Murvica) i Melisa Ćosić (Umag).

Kategorija U11

RK Rudar Adria Oil ovog je vikenda odigrao zaostalo 3. kolo Županijske rukometne lige u sklopu kojeg je putovao u Poreč i upisao gostujuću pobjedu rezultatom 9-6. Kratak osvrt na utakmicu dao nam je trener Inko Banović.

“Dečki su odigrali odličnu utakmicu pogotovo u obrani gdje su svoj doprinos dali i golmani. Sve u svemu jako sam zadovoljan sa prikazanom igrom.”

Ovom pobjedom RK Rudar Adria Oil skočio je na 2. mjesto na tablici sa jednakim brojem bodova kao i vodeći MRK 28. April koji ima i utakmicu manje.

30. memorijalni turnir Zvonimir Škerl

U nedjelju se u Rijeci u organizaciji MRK Kozale održao turnir u mini rukometu na kojem su nastupile i naše ekipe U9 i U10.

Jutarnji dio dana bio je rezerviran za turnir u muškoj konkurenciji a RK Rudar Adria Oil zauzeo je odlično 3. mjesto tako što su u uzbudljivoj utakmici pobijedili RK Ogulin rezultatom 10-9. Kovarići su najprije prošli skupinu u kojoj su zabilježili jedan poraz i to upravo protiv ekipe Ogulina, dok su redom bili bolji od Opatije, Raba 2 i Crikvenice. U polufinalu upisali su drugi poraz na turniru od ekipe Raba 1.

“Jako sam zadovoljan s dečkima koji su odradili odličan turnir. Drago mi je da su svi uspjeli igrati i da smo uz to osvojili 3. mjesto u utakmici koju smo gubili i na kraju preokrenuli. Dečkima još jednom pohvale na trudu i radu koji im se ovoga puta isplatio.” osvrnuo se trener Mario Ratkajec na finalni plasman na turniru.

U popodnevnim satima na red su došle djevojčice a ŽRK Rudar je nastupao sa dvije ekipe, u kategoriji djevojčica 2011. godište i u kategoriji djevojčica 2012. godište. Sa starijom ekipom ŽRK Rudar je zauzeo 6. mjesto dok su mlađe bile slabije za jednu poziciju i završile na 7. mjestu.