Kao što smo i najavili ovog vikenda odigrane su brojne utakmice u raznim kategorijama Labinske škole rukometa.

Na domaćem terenu u sklopu 4. kola Županijske rukometne lige igrale su djevojčice u kategoriji U14 i U12 protiv ŽRK Rovinja. U obje utakmice ŽRK Rudar bio je bolji od svojih protivnica iz Rovinja i to visokim rezultatima, u kategoriji U14 ŽRK Rudar pobijedio je s visokih 29-0, dok u kategoriji U12 s 15-1.

“Jako smo zadovoljni što su djevojčice U 14 nakon godinu i pol dana pauze napokon odigrale svoju prvu utakmicu, ali na žalost protivnik je došao sa dosta pomlađenom ekipom radi izolacija, pa utakmica nije bila mjerilo napretka naših igračica što pokazuje i rezultat.” izjavila je trenerica U14 Ksenija Vidali te nastavila, “Curama iz Rovinja želimo brzi povratak na rukometne terene, a mi se vraćamo treninzima i pripremi za prvu utakmicu državne lige koja nas očekuje već slijedeći vikend u Gospiću gdje nas očekuju dvije utakmice protiv domaćina ŽRK Gospića i ŽRK Vinodola.”

Dječaci U11 gostovali su u Buzetu gdje su u sklopu Županijske rukometne lige odigrali protiv domaćina RK Buzeta, RK Rovinja i MRK 28. Aprila iz Kaštelira. Protiv RK Buzeta dečki su odigrali odličnu utakmicu i pobijedili s rezultatom 11-8. U drugoj utakmici proti RK Rovinja odigralo se neriješeno, utakmicu su obilježili golmani s jedne i druge strane te je rezultat bio 4-4. U posljednjoj utakmici protiv MRK 28. Aprila dečki su poraženi rezultatom 11-9.

“S obzirom da su dečkima to bile prve utakmice u velikom rukometu možemo biti jako zadovoljni što su napokon osjetili tu draž nadmetanja protiv drugih ekipa i vjerujem da će im to biti odlična motivacija da se i dalje nastave truditi i biti svakim danom sve bolji jer prostora za napredak naravno da ima.” izjavio je trener U11 Goran Vlačić te se osvrnuo na same utakmice “Protiv Buzeta odigrali smo dobro, već u prvom poluvremenu smo napravili dovoljnu razliku da utakmicu mirno privedemo kraju i ostvarimo svoju prvu pobjedu. U drugoj utakmici moram priznat ušli smo dosta opušteno, vidjeli smo da je Rovinj došao oslabljen što nam se i obilo u glavu. Na kraju smo izvukli neriješeno i možemo biti jako zadovoljni s tim rezultatom. U posljednjoj utakmici pokušali smo ispraviti neke greške koje su nam se desile u prethodnoj utakmici međutim nije bilo dovoljno snage, a moramo biti realni i protivnik je bio kvalitetan te smo nažalost izgubili. Sve u svemu možemo biti zadovoljni, sad napokon znamo gdje stojimo u usporedbi s ostalim ekipama te znamo na čemu moramo raditi.”

Djevojčice U10 gostovale su u Umagu gdje su u sklopu Županijske rukometne lige u mini rukometu odigrale dvije utakmice i to protiv domaćina ŽRK Umaga i ŽRK Buzeta. U obje utakmice naše rukometašice su ostvarile pozitivan rezultat, protiv ŽRK Umaga pobijedile su rezultatom 20-15 dok su u drugoj utakmici protiv ŽRK Buzeta pobijedile 13-8.

“Ekipa nam je ovoga puta bila kompletnija nego prošli put. Vratile su se igračice koje su bile u izolaciji što je odmah utjecalo i na raspoloženje  ekipi. Još uvijek smo “tanki” sa golmanima. Danas ih nismo ni imali, ali su se odlično na golu pokazale Ivona Štucin i Ema Knapić. Sve su cure igrale požrtvovno i borile su se do zadnje sekunde te ih moram pohvaliti jer se vidi da su napredovale i danas su pokazale ogromnu zelju koja je bila ključna za današnje pobjede. Svaka čast i protivnicima, utakmice su bile neizvjesne do samoga kraja.” izjavila je trenerica U10 Maja Stojković.

Dječaci U9 gostovali su u Rovinju u sklopu Županijske rukometne lige u mini rukometu te su odigrali utakmice protiv domaćina RK Rovinja, protiv RK Medulina i protiv MRK 28. Aprila iz Kaštelira. Bile su to dečkima prve rukometne utakmice i nažalost u sve tri utakmice su upisali poraz.

“Rezultat je ovoga puta izostao, bitno nam je bilo da dečki napokon zaigraju rukomet i da se lijepo zabave što smo i ispunili. Klinci su bili oduševljeni svojim prvim utakmicama i gostovanjem u Rovinju tako da ne treba rezultat stavljati u prvi plan, ali s vremenom će sigurno i on doći, pogotovo ako uzmemo u obzir da nam je falilo skoro pola ekipe.” bio je kratak trener U9 Goran Vlačić.