Ove nedjelje odigralo se 2. kolo 1. HRL u kategoriji U17 u sklopu kojeg je RK Rudar Adria Oil odigrao prve utakmice u novoj sezoni i to protiv RK Mornar Crikvenice i protiv RK Senja. Kovari su u obje utakmice bili bolji, štoviše pobijedili su uvjerljivom razlikom i RK Mornar Crikvenicu i RK Senj te odmah u startu sezone upisali 4 boda na svoj konto. Protiv istih ekipa odigrala je i RK Arena Pula te je isto tako pobijedila u obje utakmice.

Po rasporedu prva utakmica igrala se između RK Mornar Crikvenice i RK Arene Pula. Ni  jednom trenutku nije bilo dvojbe oko pobjednika, već u samom startu RK Arena Pula stvorila je prednost koju je do kraja utakmice samo povećavala. Na kraju rezultat 27-10 za momčad iz Pule.

U drugoj utakmici susreli su se RK Senj i domaćin RK Rudar Adria Oil. Kovari su upisali pobjedu rezultatom 25-14. Gosti iz Senja držali su se prvo poluvrijeme na relativno prihvatljivoj razlici od -3 do -4 gola, na poluvrijeme se išlo s rezultatom 12-8 za RK Rudar Adria Oil. U drugom poluvremenu kovari ubacuju u brzinu više te stvaraju još veću razliku što RK Senj jednostavno ne može pratiti.

U redovima RK Rudar Adria Oil najefikasniji bio je Kokot s 6 postignutih pogodaka, dok su se na listu strijelaca još upisali Vozila sa 5, Lukšić sa 4, Velagić i Dundara sa 3, Matošević 2, Slomić i Smolica sa po 1 pogotkom.

U trećoj utakmici ponovno domaćin RK Rudar Adria Oil protiv RK Mornar Crikvenice. U ovoj utakmici kovari su upisali još uvjerljiviju pobjedu rezultatom 32-17. Već na poluvremenu boli je nedostižnih 16-7 da bi se do kraja utakmice ta prednost samo povećavala.

Najefikasniji u redovima kovara bio je ovoga puta Vozila sa 6 pogodaka, a na listu strijelaca upisali su se još Lukšić sa 5, Kokot 4, Matošević, Dundara, Smolica i Derosi sa 3, Slomić i Velagić sa 2, te Mandić sa 1 pogotkom. U toj utakmici na listu strijelaca upisali su se svi igrači osim golmana Murselovića i Frankovića koje isto tako treba pohvaliti jer velika razlika u jednoj i drugoj utakmici velikim djelom je i njihova zasluga. U obje utakmice Murselović i Franković su bili na visokoj razini te sakupili respektabilan broj obrana.

U posljednjoj utakmici susreli su se RK Arena Pula i RK Senj. Kao što smo već spomenuli RK Arena Pula je upisala pobjedu i to se visokih 38-17.

Rezultati 2. kola 1. HRL U17 – regija 1:

  • RK Mornar Crikvenica (10) – (27) RK Arena Pula
  • RK Senj (14) – (25) RK Rudar Adria Oil
  • RK Rudar Adria Oil (32) – (17) RK Mornar Crikvenica
  • RK Arena Pula (38) – (17) RK Senj