Ljetni kamo KOVARIĆI završio je sa 4. grupom kovarića koji su se lijepo družili i zabavili od 19.07. do 23.07. u resortu Girandella u Rapcu. Kao i u prijašnjim grupama kovarići su se susreli sa raznim sportskim aktivnostima i kreativnim radionicama te društvenim igrama. U sklopu sportskih aktivnosti kovarići su se na treningu upoznali sa osnovama rukometa, nogometa, košarke, odbojke, badmintona te su uz to prolazili kroz razne poligone.

U sklopu 4. grupe naglasak je bio malo više na nogometu s obzirom da nas je posjetio naš promotor Andrej Prskalo, golman NK Rijeke i jedini labinjan koji je osvojio prvenstvo Hrvatske u HNL-u. U druženju s Andrejom kovarići su imali priliku saznati iz prve ruke kako to izgleda obraniti penal, pobijediti utakmicu, osvajati trofeje, ali isto tako kakav je osjećaj izgubiti utakmicu, primiti gol i čak dobiti crveni karton. Sve u svemu kovarići su bili oduševljeni onime što su imali za čuti, i neumorno su obasipali Andreja brojnim pitanjima. Na sreću druženje smo prekinuli odlaskom na teren gdje su kovarići imali priliku braniti slobodne udarce uz savjete našeg najtrofejnijeg golmana labinštine.

Osim Andreja naš kamp je posjetila novinarska ekipa s Sportske televizije te su se naši kovarići imali prilike okušati pred kamerama. Reportažu o Ljetnom kampu KOVARIĆI možete pogledati na Sportskoj televiziji u utorak 27.07. s početkom u 18:10 sati.

Pred organizatorima je posljednji tjedan Ljetnog kampa KOVARIĆI koji će se održati od 26.07. do 30.07. Ove godine kamp je okupio preko 150 polaznika u 5 grupa što je daleko više nego prošle godine koja je ujedno bila i prva godina. “Jako smo zadovoljni brojkama ove godine, pogotovo kada uzmemo u obzir omjer članova LŠR-a i onih koji to nisu. Puno je više polaznika koji nisu članovi LŠR-a što nam je jako drago jer nam je to znak da je kvaliteta našeg rada i projekata koje provodimo prepoznata u široj javnosti, a ne samo od strane naših članova.” izjavio je voditelj Goran Vlačić.

Ovim putem zahvaljujemo se partnerima projekta Valamar i Valfresco direkt, a treba napomenuti kako je ove godine vrijednost projekta Ljetnog kampa KOVARIĆI prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta sufinancirajući projekt.

Galeriju slika iz 4. grupe Ljetnog kampa KOVARIĆI možete vidjeti ovdje.