Subscribe Now
Trending News

ULAZAK U SVIJET RUKOMETA desio se s 14 i pol godina na nagovor trenera koji su tada radili u muškom rukometnom klubu Rudar. Do tada nisam nikad igrao, jer sam bio okupiran drugim sportovima, međutim kako sam visok, treneri su me uspjeli nagovoriti da se okušam u rukometu, i nisam zažalio.

PRVI USPJEH je moj osobni napredak. Ne mogu reći da sam imao nekih zapaženijih rezultatskih uspjeha u klubu, budući da se u to vrijeme bilo jako teško probiti na državna prvenstva, jer smo većinom igrali za starija godišta, pa mogu reći da je to moj uspjeh, što sam jako brzo napredovao, i u starije kategorije, a isto tako i u seniorsku momčad.

KARIJERA u seniorskom rukometu počela je i završila u Labinu. Gotovo cijelu igračku karijeru sam proveo u Labinu, osim jednu sezonu 2000/01 sam igrao u Buzetu. U studentskim danima igrao sam i za Ekonomski fakultet iz Rijeke, i nastupio na igrama u Parizu, ali to nije bilo toliko ozbiljno. Vrlo brzo sam postao član mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske u 1978. godištu, međutim karijera je naprasno prekinuta 1996. zbog teške bolesti, iz koje sam se srećom izvukao. Nakon toga vratio sam se igranju rukometa iz ljubavi, budući da mi ni jedan doktor nije htio dati dozvolu, ali to je ipak bilo jače od mene. Nažalost zbog istih razloga morao sam prekinuti svoju rukometnu karijeru 2004. godine.

TRENERSKI POSAO započeo je iste godine kada sam prestao s aktivnim igranjem tako što sam  preuzeo momčad mini rukometa i s njima osvojio 3. mjesto na državnom prvenstvu u Karlovcu, što je tada bio izrazito velik uspjeh za mene kao trenera, ali isto tako za klub i igrače. Kako sam te godine prestao igrati rukomet, klub nije iskazao želju da budem dalje trener, sve do 2010 godine kada su me ponovno pozvali, i predložili da idem polagati za trenera. Pristao sam, i završio tečaj HOO u suradnji s HRS-om, tečaj koji je bio vrlo zahtjevan. Uspješno sam položio i 2012. godine stekao diplomu i licencu B za vođenje rukometnih ekipa, nakon čega sam jedan period radio trenirao u muškom klubu a kasnije prešao u ženski klub.

SELEKCIJE