Labinska škola rukometa jučer je u SC Franko Mileta organizirala predavanje za sve svoje članove i njihove roditelje na temu nutricionizma u sportu. Naime dobro zdravlje je preduvjet kako fizičkog, tako i psihičkog razvoja djece i mladih sportaša, ali i izvedbe te kvalitete života igrača i igračica. Upravo unaprjeđenje kvalitete prehrane dugoročno i pozitivno se odražava na izvedbu, oporavak i smanjenje rizika od ozljeda, te na njihovo zdravlje smanjujući rizik od kroničnih bolesti, dok kratkoročno utječe na raspoloženje, koncentraciju te razinu energije tokom dana.
“Predavanje je vodio mag. nutr. Luka Bashota iz tvrtke Nutricionizam.hr te s obzirom na reakcije prisutnih možemo reći kako je bilo veoma zanimljivo i korisno, te kako smo svi zajedno dobili neke nove spoznaje što je to zdrava prehrana i kako ju postići, koji su izvori energije u prehrani, i ono što je nekako najbitnije za svakog sportaša – što tijelo koristi kao izvor energije na treningu i na utakmicama.” izjavio je Goran Vlačić, jedan od organizatora ovog predavanja.

S obzirom na brojne izolacije i epidemiološku situaciju organizatori mogu biti zadovoljni odazivom roditelja i svojih članova kojih je na tribini SC Franko Mileta bilo stotinjak. Ovo je drugo predavanje Labinske škole rukometa namijenjeno roditeljima i članovima, te kao i prethodno, i ovo predavanje se pokazalo veoma uspješnim. Organizatori sasvim sigurno ne kriju zadovoljstvo, što nam je potvrdio i Goran Vlačić: “Labinska škola rukometa želi svojim članovima ponuditi nešto više od treninga i utakmica. S tom idejom krenuli smo prije tri godine kada smo organizirali prvo predavanje na temu >Značaj sporta u razvoju dječje ličnosti< i već tada smo vidjeli da radimo nešto dobro, nešto što nas čini drugačijima od ostalih sportskih kolektiva u gradu ali i šire. Nažalost nakon toga uslijedila je pauza i tek ove godine stvorili su se uvjeti da organiziramo naše drugo predavanje što nas čini veoma sretnim i ponosnim.” 

S obzirom da Labinska škola rukometa iza sebe ima dva uspješno odrađena predavanja, vjerujemo kako će i u budućnosti biti sličnih aktivnosti. “Labinska škola rukometa će sasvim sigurno i dalje raditi na tome te postepeno dizati kvalitetu same organizacije takvih predavanja. Želja nam je dovoditi vrhunske stručnjake u raznim područjima koji će našim članovima i roditeljima prezentirati razno razne teme usko vezane uz sport. Jedna od ideja za budućnost, odnosno tema koje bi željeli obraditi je prevencija sportskih ozljeda u mlađim uzrastima. Puno je tu tema koje mogu biti zanimljive našim članovima i roditeljima, tako da sasvim sigurno možete očekivati još takvih predavanja.” rekao nam je Goran Vlačić, te nastavio “Međutim predavanja o kojima govorimo nisu jedine aktivnosti toga tipa u organizaciji LŠR-a. Prije par godina organizirali smo edukaciju za sve naše trenere, na koju su bili pozvani i ostali treneri iz Istarske županije. Odaziv je bio odličan ali nažalost zbog korone smo morali pauzirati i s tom aktivnošću, i sada vjerujemo kako je došlo vrijeme da ponovno zaživimo i tu ideju. Šire gledano želja nam je da Labinska škola rukometa bude prepoznata kao centar izvrsnosti, prvenstveno u sportskom ali isto tako i u edukacijskom smislu. Želimo svim našim članovima, kako igračima i njihovim roditeljima ali isto tako i našim trenerima, ponuditi dodatnu edukaciju za koju vjerujemo da može utjecati na bolju sportsku izvedbu kod igrača i igračica, odnosno kvalitetniji rad našeg stručnog kadra.”

Možemo zaključiti kako Labinska škola rukometa sasvim sigurno ide u dobrom smjeru čemu najbolje svjedoče brojne aktivnosti koje provode. “Tako je, svi zajedno ponosni smo na sve što radimo i nastavit ćemo tako. Odličan smo tim ljudi i jako mi je drago da svi zajedno sudjelujemo u smišljanju i provođenju novih ideja tako da od LŠR-a uvijek možete očekivati nešto novo.” za kraj će Goran Vlačić.