Prošli tjedan završila je 2. grupa Ljetnog kampa KOVARIĆI koja je trajala od 05. do 09. srpnja u resortu Girandella u Rapcu. U ovoj grupi bilo je 33 polaznika o kojima se brinulo 4 trenera i 2 volontera Labinske škole rukometa koji su se potrudili na razne načine zabaviti i okupirati naše kovariće sa raznim sportskim aktivnostima, društvenim igrama i kreativnim radionicama, sve u cilju kako bi im vrijeme u kampu bilo ludo i nezaboravno.

Kako izgleda jedan dan u kampu opisala nam je trenerica Antonia Jelčić, kojoj je ovo druga godina u kampu. “Dolaskom u kamp naše kovariće očekuje jutarnji trening na igralištu u trajanju 45 minuta do sat vremena ovisno o aktivnostima koje za taj dan imamo isplanirane. Nakon toga odlazimo na kupanje kako bi se osvježili nakon napornog treninga, a naravno za neplivače i plivače početnike imamo organiziranu školu plivanja. Nakon kupanja slijedi doručak i kratak odmor, odnosno slobodno vrijeme. Tada su kovarićima na raspolaganju razne društvene igre ali ne zadugo jer ubrzo nakon doručka krećemo sa kreativnim radionicama, još sportskih aktivnosti i u to vrijeme najčešće ubacimo jedno od iznenađenja koje pripremimo za svaku grupu, a to su odlazak u Sundance aquapark, vožnju vlakićem ili u šetnju do Golubijere. Kako vrijeme leti vrlo brzo dođe vrijeme ručka, oko 13:30 sati ručamo u Marblu restoranu i time praktički završavamo dan jer nakon ručka slijedi kratak odmor i još jedno kupanje prije odlaska kući. Sve u svemu vremena je malo za sve što želimo ali najbitnije je da su djeca na kraju dana sretna i zadovoljna odlaze kući.”

Još jedno iznenađenje za naše kovariće su i naši promotori kampa koji se trude jednom tjedno posjetiti naše kovariće i s njima odraditi trening i podijeliti svoja sportska iskustva kako bi im što bolje predočili što znači biti sportaš profesionalac. Drugu grupu je posjetio naš reprezentativac i igrač RK NEXE iz Našica, Fran Mileta, a njemu se pridružio i kolega iz reprezentacije i igrač HC Vardara, Ante Gadža. Obojica su uživala u treningu s djecom, a zanimljivo je bilo i u druženju nakon treninga kada su odgovarali na razna pitanja, pričali o svojim počecima i najvećim uspjesima što se našim kovarićima jako svidjelo.

Ovim putem zahvaljujemo se partnerima projekta Valamar i Valfresco direkt, a treba napomenuti kako je ove godine vrijednost projekta Ljetnog kampa KOVARIĆI prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta sufinancirajući projekt.

Galeriju slika iz 2. grupe Ljetnog kampa KOVARIĆI možete vidjeti ovdje.